Levél Amarant

Levél Amarant

1 590 Ft

Extra hő- és szárazságtűrő levélzöldség Ázsiából.

30 készleten

Cikkszám: BioV-levelzoldseg-RSB.
levél Amarant BIO VETŐMAG

A levél Amarant bio vetőmag egy különleges ázsiai levélzöldség.

Hő- és szárazságtűrő növény, amely jól viseli a hazánkban egyre gyakrabban előforduló légköri aszályt, ezáltal kiváló nyári levélzöldség. Kifejezetten kedveli a napos, meleg helyeket.

Az Amaranthus nemzetséghez tartoznak például ún. “álgabonák, melyek termése igazi superfood (puffasztott amaránt) és olyan gyomok, mint például a szőrös disznóparéj. A levél Amarántok családja is igen sokféle és az ázsiai konyha elengedhetetlen alapanyagai.

Ez a fajta csodálatos színjátékával emelkedik ki a többi közül. Az ibolyalilától, a bordón keresztül egészen a zöld különböző árnyalatáig pompázik az egész növény. Akár másfél méterre is megnő és hatalmas zöldtömeget képez

A fiatal, zsenge, lédús, vastag húsú levelek kiválóan alkalmasak nyers fogyasztásra salátákhoz, vagy spenót helyettesítésére.

Ázsiában hagyományosan sütve vagy párolva fogyasztják.

Vetés palántának: márciusban

Vetés szabadföldbe: áprilisban

Kiültetés: májusban

Betakarítás ideje szabadföldön: június második felétől szeptember végéig

Tartalom: 0,2 g

Ezermagtömeg 0,70 g

A levél Amarant BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

A levél Amarant termését egy beállt biokertben valójában nem is kell védeni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

 

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A malabárspenót vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.