Levendula 2.0 könyv
A Levendula 2.0 forradalmian új könyv levendulás receptekkel. Diétás jelek könnyítik meg a választást: van benne laktóz-, glutén-, cukor-, és húsmentes recept is. Egészen új dimenzióban tárul elénk a levendula. A levendula lelke ott van a lapok közt. A könyvből kiderül, hogy a virágok nem hiányozhatnak az ételünkből.
Halmos Mónika arany diplomás gasztronómus, specialitása a szakácskönyvek, az egészséges konyha, az ehető virágok és a vadnövények világa.
A Levendula 2.0 könyv tartalma:
A tündérillatú levenduláról/ Fontos tudnivalók az élelmiszerbiztonságról/ Tüzes töltött paprika/ Párolt zöldség levendulaillatban/ Kecskesajtkrém levendulával/ Levendulaecet/ Krumplis-levendulás rétes/ Gyümölcsleves levendulabársonyban/ Citromos csirkecsíkok levendulás almapürével/ Pirított csirkemáj levendulaszörbettel/ Azsalt szilvás, dupla levendulás sertéskaraj/ Sült keszeg mediterrán bájjal/ Tökravioli levendulás vajjal/ Polentarolád levendulás pesztóval/ Levendulás-édesköményes pite/ Majki metélt/ Kókusztejpite levendulás krokanttal/ Almás-levendulás túrófánk/ Kölesgombócok illatos mazsolamártással/ Sajttorta levendulás hangulatban/ Levendulás keksz újragondolva/ Florentin/ Levendulatorta/ Csokis molleaux levendulás habbal/ Diós-mézes füge/ Marcipános töltött szilva/ Levendulás forró csoki/ Cékla-levendula koktél/ Narancsos-levendulás töklekvár
Kaldeneker György előszava:
A nyár nekem a Tihanyi Levendulafesztivállal kezdődik. Amikor közeledünk Tihany felé- akár autóval, akár biciklivel tesszük- és elénk tárul a félszigeten lévő levendulaültetvények lélegzetállító látványa, le sem tudom venni a szemem a virágok lila szőnyegéről. Lenyűgöz a levendulák gömbjeinek szigorú sokasága, az apró virágokból álló arányos formák, melyek rendezett sorban állnak a mezőn, és ontják nehéz illatukat. Ilyenkor mindig meg kell állni, a növények közt csendben sétálni, beszívni a mély, parfümös illatot, és hallgatni a méhek zümmögésének megnyugtató hangjait, ahogy csapatostul látogatják a virágmezőt.
Első találkozásom szakácsként a levendulával húsz éve volt, a provence-i fűszerkeverékben volt levendula. Libamájat, báránysültet fűszereztem vele. Akkor szerettem bele, és az óta is sok saját receptet próbáltam ki. A Lekvárosházam termékei között is többféle levendulás lekvár van. A kedvenceim a levendulás sziruppal meglocsolt gyümölcsök, vagy májusban a friss epres tál levendulavirággal megszórva. A nyári grillszezonban a levendulás báránynyárs, vagy a levendulás eperlekvár, de készítünk levendulás-vajas kekszet is, levendulás mézet, és a teakeverékeinkben is az egyik főszereplő a nyugtató, balzsamos illatú levendula.
A levendulával szeretettel, finoman kell bánni. Jelenléte a konyhában jelentős, az ételeinkhez nagy odafigyeléssel kell adagolni, esetében fokozottan érvényes a “kevesebb több” mondás. Érdemes ellátogatni nyári levendulaszüretre, ahol begyűjthetjük majd megszáríthatjuk a házi használatra szánt levendulát. A szárított levendulát szép üvegcsében tárolhatjuk, az illóolajok koncentráltan raktározódnak benne.
Szívvel ajánlom Halmos Mónika második levendulás szakácskönyvét, melyben újabb merész és izgalmas recepteket olvashatnak a levendularajongók.
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.