Levendula szívvel lélekkel

Levendula szívvel lélekkel

1 790 Ft

Levendulás szakácskönyv gasztro-fügőknek, virágkedvelőknek és lila-mániásoknak!

Elfogyott

Cikkszám: KG-LEVENDULA-SZIVVEL-LELEKKEL-SZAKKONYV-HMM-240.
Kategóriák: , .
Levendula szívvel, lélekkel könyv

A Levendula szívvel, lélekkel  könyv bevezet a virágkonyha egyik szegletébe. Megtudhatod, hogyan használd fel a levendulát. Saját profi fotók, saját kipróbált receptek, saját használatra és ajándékba! Mert ez nem csak szakácskönyv!

Halmos Mónika arany diplomás gasztronómus, specialitása a szakácskönyvek, az egészséges konyha, az ehető virágok és a vadnövények világa.

A levendula szívvel, lélekkel könyv tartalma: 

Levendulás só/ Levendulás cukor/ Cipó provanszi ihlettel/ Borhoz jó pogácsa/ Őszibarackleves levendulával/ Fehércsokoládé leves/ Pikáns padlizsán/ Báránysült levendulafüstben/ Levendulaszörp/ Kávé és tej a levendula zamatával/ Rebarbaradesszert levendulával/ Szedres- levendulás csokikrém/ Illatos töltött őszibarack/ Borzselé/ Almatorta az öreg kertből/ “Örökzöld” levendulás keksz/ Töltött roló levendulás habbal/ Marcipános bonbon/ Muffinok levendulával/ Mézes-levendulás puszedli/ Áfonyás-levendulás kosárka/ Mediterrán mámor/ Gyömbéres-levendulás szilvalekvár/ Levendulás kökénylekvár/ Baracklekvár levendulával

Halmos Mónika előszava: 

Az illatok vésődnek legmakacsabbul emlékezetünkbe…fények, képek, hangok, ízek már emlékezetünkből rég a múlt homályába vesznek, de több évtized után is megdobban hevesen a szív: igen, ez az az illat! A nyugalom, a tisztaság, a vidéki ház romantikus csábítása, a rózsák társalkodónője a kertben: a levendula. Csipkék, azsórozott terítők jelennek meg lelki szemeink előtt, békebeli bensőségesség, meghitt otthonosság.

A ruhalyuggató molyok menekülnek  a fehérneműs szekrénykéből a levendulás zacskócskák hatására, ám az apró, lila virágocskák megejtő bája, az oly jól ismert illat újból és újból elragad. “Ha álmunkban levendula illatot érzünk, egy kedves élmény emlékét idézzük fel” – áll Krúdy Gyula Álmoskönyvében. A levendula megízlelésével pedig egy egészen új világot ismerhetünk meg, finom, könnyed és különleges ízeket, ahol egyszerre olvad szét a virágpor és a nektár édessége a szájban a szirmok savanykás , olykor csöppet kesernyés zamatával.

A levendula varázsa nemcsak harmóniát teremt az emberben, látvány és illat és együtt bűvöl el, de frissít, regenerál, felüdít és nyugtat egyszerre, és eddig ismeretlen ízekkel ajándékoz meg. Az élménygasztronómia egy különös világa az ehető virágok csodája, amely világnak a levendula az egyik legragyogóbb ékköve. Egy új és ismeretlen világ, amelyet mindenképpen fel kell fedezni! Élményekkel teli felfedező-utat, szenvedélyes kulináris kalandokat kívánok ehhez!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.