Árnyéktűrő fűmagkeverék 1kg

Árnyéktűrő fűmagkeverék 1kg

3 520 Ft

Félárnyékos, árnyékos helyekre, épületek és fák árnyékába tökéletes megoldás! 

14 készleten

Cikkszám: VegyszmV-FUKEEREK-RD262.

A Liget árnyéktűrő fűmagkeverék összetétele: Vörös csenkesz 70 %, Felemáslevelű csenkesz 30 %. Félárnyékos, árnyékos helyekre ajánlott.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

liget árnyéktűrő fűmagkeverék 1 kg

A Liget árnyéktűrő fűmagkeverék összetétele: Vörös csenkesz 70 %, Felemáslevelű csenkesz 30 %.

Jellemzői: Félárnyékos, árnyékos helyekre, közeli épületek és fák árnyékába ajánlott.

Viszonylag hosszú ideig kitartó, kevés nyírással fenntartható gyepet alkot.

Vetőmagmennyiség: 35-45 g/m2.

Papírdobozos kiszerelés.

Vetés: Jól előkészített, kellően megülepedett, gyommentes, aprómorzsás, tápanyagban gazdag, megfelelő nedvességű talajba. A fűmagvakat egyeneletes szórással kell kijuttatni szélcsendes időben, majd 0,5-1 cm mélyre gereblyével a felső rétegbe be kell dolgozni. Vetés után lényeges a talaj megfelelő mértékű tömörítése.

Ápolás: Ha  vetést követő 1-2 napon belül nem esik eső, finom vízpermettel gyakran öntözzünk, hogy a föld 3-5 cm mélyen állandóan nyirkos legyen.

A kelés időszakában a talaj nem száradhat ki! 

Vetésidő szabadföldbe: március első fele-április végéig

Tartalom: 1kg

Vegyszermentes vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.