Listada de Gandia

Listada de Gandia

1 590 Ft

Gyönyörű cirmos, bőtermő padlizsán. Nagyon ellenálló.

2 készleten

Cikkszám: BioV-PADLIZSAN-RSme24.
Kategória: .
Listada de Gandia PADLIZSÁN BIO VETŐMAG

A Listada de Gandia padlizsán bio vetőmag egy közepesen későn érő, nagy hozamú, erőteljes növekedésű spanyol fajta.

A spanyol fajták felhasználhatósága nagyon sokrétű. Igen dekoratív zöldség, amely klasszikus ovális alakja miatt kiváló különböző töltött és zöldség krém ételekhez.

A Listada de Gandia padlizsán szabad elvirágzású, nagyon egészséges fajta. Hazánkban szabadföldön is jól érzi magát. Helybevetésre nem való, inkább neveljünk belőle palántát.

Ovális, 15-20 cm hosszú termései fehérek, szép sötétlila csíkokkal.

Különösen zsenge a húsa, amely soha nem keserű.

Közepesen késői érésű, nagyon magas hozamú padlizsánfajta, magas növekedésű, stabil növény, de szüksége van megtámasztásra. Nagyon egészséges, ellenálló fajta.

Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-március végéig

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől október közepéig

Tartalom: 30 mag

Ezermagtömeg: 4,30 g

A Listada de Gandia PADLIZSÁN BIO NÖVÉNYVÉDELME:

A padlizsán a paradicsom, paprika és burgonya rokona, így betegségei is megegyeznek ezekkel. Egymás után ne ültessük őket, hogy ne tudjanak feldúsulni a talajban a kórokozók. Gombák elleni védelme megoldható  AMAZON nevű élő gomba készítményünkkel. A burgonyabogár nagyon szereti, ezért védeni kell ellene. Erre két biológiai készítmény (NeemAzal) lehet a segítségünkre.

Már a vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük AMAZONnal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

A padlizsán fény-, hő és tápanyagigényes növény. Palánta nevelésnél nagyon fontos hogy mindig “meleg legyen a lába”. Ez azt jelenti, hogy a nevelőtálcában ne hűljön le a föld. Lakásban radiátor közelébe, hajtatásban melegtalpra tegyük. Fontos, hogy sose öntözzük jéghideg vízzel, mert ha megfázik, akkor visszaesik a fejlődésben. Tápanyagok közül a Orgevit fermentált trágyánkat javasoljuk alá, ha lehet saját komposzttal keverve. Ez egy foszfor túlsúlyos trágya, amely a virág és termésképzésnek kedvez.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.