Lisztes zsálya

Lisztes zsálya

400 Ft

Nektárban gazdag méhlegelő kékeslila virágokkal.

Elfogyott

Cikkszám: CS-LISZTES-ZSALYA-GAB-104.
Kategóriák: , , .
Tömeg 0,1 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Lisztes zsálya bio palánta

/ Salvia farinacea

Leírás
Mexikóban és Texasban honos, ajakosvirágúak családjába tartozó, 40-50 cm magas évelő, mely hazánkban fagyérzékeny. Bokros növekedésű, elágazó, szára szögletes, lombja szürkészöld. Füzérvirágzatát kékeslila vagy fehér színű, jellegzetes ajakos virágok alkotják. Júniustól őszig virágzik, nektárban gazdag virágzata nagyon vonzó a hasznos rovarok számára, pillangók, méhek, poszméhek látogatják.
Szárazságtűrő, de erősen aszályos időszakban meghálálja az öntözést, fényigényes, jó vízáteresztőképességű, laza talajokba ültessük. Az elvirágzott hajtásokat visszavágva szép, kompakt habitusú növényt alakíthatunk ki belőle, melyet más, hasonló igényű fajokkal összeültetve változatos, rovarmágnes szegélyt, virágoskertet hozhatunk létre.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.