Litchi tomato

Litchi tomato

1 590 Ft

Finom gyümölcs, mely jól hasznosítható a biológiai növényvédelemben.

21 készleten

Cikkszám: BioV-KULONLEGES-RSCV52.

A Litchi tomato bio vetőmag egy csucsorféle, rokona a paradicsomnak.

Erős tövisek jellemzik a száron és a leveleken. Fonalféreg ellen hasznos.

Litchi tomato bio paradicsom vetőmag

A Litchi tomato bio vetőmag egy csucsorféle, rokona a paradicsomnak.

Latin neve Solanum sisymbriifolium, hivatalos magyar neve pedig zsomborlevelű csucsor, ezen kívül nevezik még zsomborlevelű ebszőlőnek vagy tüskés paradicsomnak.

Közép- és Dél-Amerikából származik.  Igénytelen, ruderális gyomként található ezekben az országokban, szinte bárhol megél.

A Litchi tomato erőteljes, féldeterminált növekedésű faj. Ez a típusa a paradicsomokhoz hasonlít. Azonban erős tövisek jellemzik a száron és a leveleken.

A gyümölcsök koktélparadicsom alakúak. Kívül pirosak, belül sárgásak és tüskés, zöld tokban nőnek, ami a bogyók növekedésével szétnyílik. Az érett gyümölcsök könnyen leválnak a szárról. Ízük a meggyre emlékeztet, némi trópusi beütéssel és paradicsomos utóízzel.

A biológiai növényvédelem sokarcú növénye.

Használjuk fonalférgek elleni csapdanövényként, mert vonzza a burgonyát károsító fonalférgeket és szolaszodint termel a gyökereiben.

Mivel rezisztens a burgonyavészt okozó phytophthora infestans gombával szemben, ezért a burgonyaültetvények köré ültetve ill. azzal vetésforgóban hatékony védelmet jelenthet.

Az azonban nem biztos, hogy önmaga nem válhat-e hordozóvá.

Az összes solanacea növény közül ezt szereti legjobban a burgonyabogár, ezért csalinövényként tökéletes nemcsak burgonya, de padlizsán mellé is!

Az Afrikai vándorpoloska is szereti, ezért vizsgáljuk az ellenük történő biológiai felhasználás lehetőségeit is.

Sajnos azonban nem veszélytelen a Litchi tomato betelepítése! Dél-Európában, Afrikában, Ausztráliában és Észak-Amerika délkeleti részén behurcolt, invazív gyomnövényként terjedt el. Dél-Afrikába már az 1900-as évek elején elszabadult és többszöri kampányok ellenére sem sikerült kiirtani.

Ne ültessünk belőle túl sokat és ha letermett, akkor komposztáljuk, ne hagyjuk szétszóródni! Ahogy melegszik éghajlatunk, téli fagyok hiányában elszabadulhat!

Ezer szem tömege: 3,40 g

Tartalom: 20 mag

Helybe vethető, fészekbe, áprilisban.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Litchi tomato vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.