Lobélia kék

Lobélia kék

345 Ft

Csodálatos kék virágok ágyásokba, szegélyekbe, virágszigetekbe, egynyári nem őshonos.

7 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Lobélia kék vegyszermentes virág vetőmag

Virágzási idő: július-szeptember

A Lobélia kék vegyszermentes virág vetőmag hosszú tenyészidejű apró virágú, de dúsan virágzó egynyári növény, amely nálunk júniustól egészen a fagyokig virágzik.

Májusi kiültetéshez már januárban vetni kell!

A végálló füzérvirágzat szirmainak színe fehér, rózsaszín, kék, bíbor. Tömegbe ültetve, kevert ágyásokban mutat a legjobban. A Lobelia nemzetségbe mintegy 360 faj tartozik. Dél-Afrikában honos. Találhatók köztük évelő lágyszárú, egynyári növények és cserjék is. Gyakran tejnedvet tartalmaznak. A virágszirmok kétajkúak. Sok lobélia faj kedvelt virágos dísznövény. Előfordulnak köztük gyógynövények is. Fő hatóanyaguk a lobelin nevű alkaloida.

A harangvirágfélék (Camlanulaceae)családjába tartozó törpe lobélia ( Lobelia erinus) A Bokkeveld hegyekben és a trópusi Afrikában él. Ennek hibridjei a legelterjedtebbek a lobéliák közül. A 17. század óta termesztik.

A napot és árnyékot is tűrő, folyamatosan virágzó L. speciosa és a L. erinus hibridek keresztezésével gondozást szinte alig igénylő, folyton virágzó fajtákat állítanak elő.(gardening.cornell.edu)

Napos, félárnyékos helyre, szerves anyagban gazdag talajba való. Az árnyékos helyet a virágzási hajlama sínyli meg. A növénycsalád többi tagjához hasonlóan nem szárazságtűrő, nyáron rendszeres öntözést kíván. A hajtás csúcs visszacsípésével bokrosodásra ösztönözhető.

Miután fényen csírázik, földdel ne takarjuk a magvakat! A csírázás megindulásához 14-21 nap szükséges. Csírázási hőmérséklet 21-24 0C.

Vetés szabadföldbe: január végéig

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.