Lollo Rossa

Lollo Rossa

1 590 Ft

Klasszikus, vöröses zöld fodros tépősaláta.

33 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RSsa31.

A Lollo Rossa saláta bio vetőmag vörös, erősen fodros levelű levél-batávia.

Közepes nagyságú, gömbölyű. Jól tárolható, levele ropogós, zsenge.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Lollo Rossa saláta bio vetőmag

A Lollo Rossa saláta bio vetőmag vörös, erősen fodros levelű levél-batávia.

A tő közepes nagyságú, gömbölyű. Jól tárolható, levele ropogós, zsenge.

Tépősalátaként (levelenként) vagy egész rozettával (fejesen) is szedhető.

Levélrózsát fejleszt, fodros, sárgászöldes levelekkel, melyek vörösben végződnek. Folyamatosan szedhető. Későn magzik fel, bírja a nyári termesztést is.

A Lollo Rossa bio saláta könnyen termeszthető, rendkívül dekoratív, dísznövényként is megállja a helyét.

A Lollo Rossa bio saláta leveleinek konzisztenciája a nyári salátákra jellemzően kissé durva és vastag, a levélerek erősek, de ropogósak, zsengék.

A saláták nagy része alacsony hőigényű, a tépősaláta viszont jóval nagyobb hőmérsékleti határok között termeszthető. A hűvös, kora tavasztól kezdve a meleg nyárig, majd ismét a hűvösebb őszig folyamatosan ad termést. Igaz, nyáron magszárba szökik, de ekkor is szedhetők a levelei.

Közepes fényigénye miatt valamennyi termesztési móddal (hajtatás, szabad földi termesztés) előállítható és félárnyékos kertekben is szépen díszlik. Fényszegény téli hónapokban lassabban nő, később a fény és a meleg hatására igen felgyorsul a növekedése.

Februártól – kezdetben fóliába, üvegházba téve – egész őszig folyamatosan vethetjük, az igényeknek megfelelően, illetve a kertben felszabaduló hely arányában. Főnövénynek, elő- és utónövénynek egyformán megfelel.

Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. Nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására.

Vetés ideje palántaneveléshez: január második fele-február végéig

Vetés szabadföldbe: március első fele-szeptember végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: április második felétől október végéig

Tartalom: kb. 250-300 mag

Ezermagtömeg: 1,06 g

a Lollo Rossa saláta BIO NÖVÉNYVÉDELME

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Ennél a fajtánál egy beállt biokertben  nem kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS Pro rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a Boroil narancsolajos készítményünket használjuk.

Vigyázzunk azonban, mert az előírásnál töményebben, vagy nem esti órákban használva képes perzselni!

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.