Luiza

Luiza

1 590 Ft

Ellenálló, kis növésű padlizsán.

34 készleten

Cikkszám: BioV-PADLIZSAN-RSme14.

A Luiza padlizsán bio vetőmag középkorai fajta, sötétlila, feketésen fénylő, félhosszú terméseket hoz.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Luiza padlizsán bio vetőmag

A Luiza padlizsán bio vetőmag középkorai fajta, sötétlila, feketésen fénylő, félhosszú terméseket hoz. Kifejezetten finom aromájú, kevés  keserű anyagot tartalmaz. Húsa feszes.

Védett, napos helyre ültessük.

A Luiza padlizsán bőtermő, alacsony növésű! Termése 250-300 g átlagsúlyú, gömbölyded alakú. Héja közép lila, húsa halvány krém színű.

Szabadföldi és hajtatási fajta. A növény sűrű, zárt, alacsony bokrot képez.

Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-március végéig

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől október közepéig

Tartalom: kb.40 mag

Ezermagtömeg: 4,33g

A Luiza padlizsán biológiai növényvédelme

A Luiza padlizsán a paradicsomok, paprikák és burgonyák rokonai, így betegségeik is megegyeznek. Egymás után ne ültessük őket, hogy ne tudjanak feldúsulni a talajban a kórokozók. Gombák elleni védelme megoldható  Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel. A burgonyabogár nagyon szereti, ezért védeni kell ellene. Erre két biológiai készítmény (NeemAzal és Novodor) lehet a segítségünkre.

Már a Luiza padlizsán vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük  Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

A Luiza padlizsán fény-, hő és tápanyagigényes növény. Palánta nevelésnél nagyon fontos hogy mindig “meleg legyen a lába”. Ez azt jelenti, hogy a nevelőtálcában ne hűljön le a föld. Lakásban radiátor közelébe, hajtatásban melegtalpra tegyük. Fontos, hogy sose öntözzük jéghideg vízzel, mert ha megfázik, akkor visszaesik a fejlődésben. Tápanyagok közül a Orgevit fermentált trágyánkat javasoljuk alá, ha lehet saját komposzttal keverve. Ez egy foszfor túlsúlyos trágya, amely a virág és termésképzésnek kedvez.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.