Madárbarátok nagykönyve

Madárbarátok nagykönyve

5 995 Ft

Ismerjük meg a biokertészek tollas segítőit!

Elfogyott

Cikkszám: KG-MADARBARATOK-NAGYKONYVE-SZAKKONYV-CSER-252.
Kategóriák: , .

A Madárbarátok nagykönyve könyv elsősorban a madarakat kedvelő embereknek, gyerekeknek szól. Számos ötlet a madarak védelmében.

Tömeg 0,8 kg
Szerző

Madárbarátok nagykönyve-könyv

A Madárbarátok nagykönyve könyv elsősorban a madarakat kedvelő embereknek, gyerekeknek szól. De sokkal többet nyújt az eddig megjelent madárvédelemmel foglakozó könyveknél. A szerző, aki gyakorló ornitológusként jól ismeri a madárbarátokat foglakoztató kérdéseket, feladatokat, gyakorlatban kipróbált megoldásokat kínál szinte minden felmerülő témára.

A könyv azonban nem csak a klasszikus madárvédelemmel foglalkozik, hanem megoldásokat javasol az emberek és állatok együttéléséből adódó konfliktusokra is. Tárgyalja más állatfajok védelmét is, tanácsokat ad a sérült madarak, elárvult madárfiókák ápolására, hasznos segítséget nyújt a természetfotózás iránt érdeklődőknek, a környezeti neveléssel foglakozó pedagógusoknak és az ökoturizmusban munkálkodó szakembereknek is.

A kötetet a szerző nagyszerű fotói teszik színessé, és a könyv végén még egy kis madárhatározót is találunk, ahol kiváló madárfestmények könnyítik meg a környezetünkben élő leggyakoribb madárfajok felismerését.

“Ajánlom a könyvet mindenkinek, akit örömmel tölt el a velünk élő állatok megfigyelése, és ötleteket szeretne kapni életük megsegítésére, védelmükre!” Zsoldos Árpád

A több mint 830 fotót tartalmazó könyv tartalmából:

Növények a madárbarát kertben- A téli madáretetés alapjai -Tematikus etetőkertek- Odúk és költőládák- Mesterséges fészeküregek- Feketerigó-fészektálca -Baglyok költésének segítése -Fészekanyag kihelyezése- Itató, nap-, hangya- és porfürdő- Fecskevédelem- Fehér gólyák védelme -Más állatcsoportok védelme -A lakótelep előnyei -Ha csak egy ablaknyi helyünk van- Fotózás, videózás, madármegfigyelés -Környezeti nevelési és turizmusfejlesztési lehetőségek -Madárproblémák – problémás állatok- Madárvédelem egész évben -A lakott területeken előforduló leggyakoribb madárfajok határozója- Megnézhetjük videón is! -Csatlakozás a Madárbarát kert programhoz -Névmutató

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.