Madársaláta

Madársaláta

1 590 Ft

Áttelelő, Pár hét alatt szedhető mini saláta.

35 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RSsa49.

A Madársaláta bio vetőmag növényt mezei, vagy galambbegy salátának is nevezik.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Madársaláta bio vetőmag

A Madársaláta bio vetőmag növényt mezei, vagy galambbegy salátának is nevezik. Könnyű termeszteni. Kis termetű, hidegtűrő, őszi vetésre, tavaszi hajtatásra alkalmas. Március végéig, majd szeptembertől vethető szabadba, fólia alá vagy balkonládába. Igazi Jolly Joker növénye a biokerteknek, mert nagyon rövid a tenyészideje, bármikor vethető, kisigényű, és teljesen ellenálló.

A Madársaláta  kora tavasszal fontos vitaminforrás! Vegyes salátáink enyhe ízű, rendkívül egészséges alkotója. Főként a vitaminhiányos időszakban kora tavasszal és késő ősszel fontos C-vitamin forrás.

Kisbabáknak párolva, pépesítve a legkorábbi saját termésű főzeléke lehet. Zöldlé- és daganatos kúrák első alapanyaga. Vetéstől számítva 4-6 héten belül szedhetjük.

Vetés szabadföldbe: február második fele-március végéiig, szeptember

Betakarítás ideje szabadföldön: március második felétől május végéig, október

Tartalom: kb. 5 m2-re mag

Ezermagtömeg: 1,18 g

Rövid tenyészideje miatt külön biológiai védekezést nem alkalmazunk.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Madársaláta vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.