Madársaláta

Cikkszám: BioV-SALÁTA-RS122.
Kategóriák: , .

Madársaláta

1 390 Ft

Áttelelő, Pár hét alatt szedhető mini saláta.

Elfogyott

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Madársaláta bio vetőmag

A Madársaláta bio vetőmag mezei vagy galambbegy salátának is nevezik. Könnyű termeszteni. Kis termetű, hidegtűrő, őszi vetésre, tavaszi hajtatásra alkalmas. Március végéig, majd szeptembertől vethető szabadba, fólia alá vagy balkonládába. Igazi Jolly Joker növénye a biokerteknek, mert nagyon rövid a tenyészideje, bármikor vethető, kisigényű ás teljesen ellenálló. Kora tavasszal fontos vitaminforrás! Vegyes salátáink enyhe ízű, rendkívül egészséges alkotója. Főként a vitaminhiányos időszakban kora tavasszal és késő ősszel fontos C-vitamin forrás. Kisbabáknak párolva, pépesítve a legkorábbi saját termésű főzeléke lehet. Zöldlé- és daganatos kúrák első alapanyaga. Vetéstől számítva 4-6 héten belül szedhetjük.

Vetés szabadföldbe: február második fele-március végéiig, szeptember

Betakarítás ideje szabadföldön: március második felétől május végéig, október

Tartalom: kb. 5 m2-re mag

Ezermagtömeg: 1,18 g

A Madársaláta (galambbegy saláta) biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Egy beállt biokertben általában nem kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen salátaféléknél.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a PrevB2 narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

ReinSaat vetőmagok

ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Madársaláta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.