Madársaláta

Madársaláta

345 Ft

Áttelelő, pár hónap alatt szedhető mini saláta.

38 készleten

Cikkszám: VegyszmV-SALATA-RD123.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Madársaláta vegyszermentes zöldség vetőmag

A Madársaláta vegyszermentes zöldség vetőmag mezei vagy galambbegy salátaként is ismeretes.

Könnyű termeszteni. Kis termetű, hidegtűrő, őszi vetésre, tavaszi hajtatásra alkalmas. Március végéig, majd szeptembertől vethető szabadba, fólia alá vagy balkonládába.

Igazi Jolly Joker növénye a biokerteknek, mert nagyon rövid a tenyészideje, bármikor vethető, kisigényű és teljesen ellenálló.

Kora tavasszal fontos vitaminforrás! Vegyes salátáink enyhe ízű, rendkívül egészséges alkotója. Főként a vitaminhiányos időszakban kora tavasszal és késő ősszel fontos C-vitamin forrás. Kisbabáknak párolva, pépesítve a legkorábbi saját termésű főzeléke lehet. Zöldlé- és daganatos kúrák első alapanyaga.

Vetéstől számítva 4-6 héten belül szedhetjük.

Vetés szabadföldbe: február második fele-március végéiig, szeptember

Betakarítás ideje szabadföldön: március második felétől május végéig, október

Tartalom: 2g

A Madársaláta biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Egy beállt biokertben általában nem kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen salátaféléknél.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a PrevB2 narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.