Magaságyások oltóanyaga 1l

Magaságyások oltóanyaga 1l

2 790 Ft

Az élő ágyások alapja.

Elfogyott

Cikkszám: KG-MAGASAGYASOLT-ABF-092.
Kategóriák: , .

A Magaságyások mikrobiológiai bio oltóanyaga egy talajbaktérium készítmény, emelt lebontó gomba tartalommal. Hűtött, élő készítmény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Magaságyások mikrobiológiai bio oltóanyaga 1 l

A Magaságyások mikrobiológiai bio oltóanyaga egy talajbaktérium készítmény (Natur Terra), emelt lebontó gomba tartalommal.
Hűtött, élő készítmény. Kizárólag házhoz szállítással, hűtési költség felszámolásával, vagy személyes átvételre rendelhető!
1 literből 20 liter oltóanyag készíthető, amely egy 5×1,5 méteres magasított ágyás szerves anyag magjának beoltásához elegendő. Be kell juttatni a magaságyás szerves anyag magjába, ahol felgyorsítja a bomlást, ezáltal a baktériumok által a növényeknek szolgáltatott tápanyagok mennyisége nagyon megemelkedik.

A nitrogén-fixáló és a foszfort víz oldhatóvá tevő talajbaktériumok termőföldbe juttatásával a növények nitrogén és foszfor ellátottsága javul anélkül, hogy folyamatos szerves trágya pótlásra szorulna.

székely gyöngyvér ajánlásával:

A készítmény speciális gombatörzsei képesek a magas-ágyásokban levő  növényi maradványok (lignocellulózok) hatékony bontására, és így a talaj mikroflórájának gazdagítására.

A termék környezetbarát, megkapta Biokultúra Egyesület engedélyét is, így a biogazdálkodók előnyösen használhatják. (Az alkalmazott mikroorganizmusok talajból izolált, genetikailag nem manipulált organizmusok.)

A magaságyások mikrobiológiai bio oltóanyaga a következő mikroorganizmusokat tartalmazza:

Gombák:
Phanerochaete chrysosporium
Pleurotus sajor-caju
Baktériumok
Azospirillum sp.
Pseudomonas sp.
Azotobacter sp.
Rhisobium sp.

A fenti törzsek közül egyik sem patogén és nem génmanipulált.
A termékben lévő fehér korhadást okozó gombák jelentőségét a termőhelyek lignocellulóz alapú anyagainak (kukoricaszár, búzaszalma, napraforgószár, stb.) lebontásának fokozása növeli. A lebontásban egy speciális enzimrendszer vesz részt, és az aromás vegyületek lebontása gyökös mechanizmussal történik.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.