Majoranna

Majoranna

990 Ft

A régi magyar konyha alap fűszernövénye

Elfogyott

Cikkszám: CS-MAJORANNA-GAB-014.

A majoranna bio fűszer és gyógynövény a magyar konyha egyik legrégibb fűszere.

30-40 cm magas, dúsan elágazó, egyéves növény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Majoranna bio fűszer és gyógynövény

A majoranna bio fűszer és gyógynövény a magyar konyha egyik legrégibb fűszere.

30-40 cm magas, dúsan elágazó, egyéves növény. Meleg- és fényigényes. Tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajt kedvel. A palántákat május végén július elején kell kiültetni szabadföldbe.

Apró rózsaszín virágai augusztustól szeptemberig nyílnak. Leveleit július-augusztusban, virágos hajtását augusztus- szeptemberben gyűjtjük.

A méhek kedvelt növénye, ezért a gyümölcsfák közelébe érdemes telepíteni. A hagymának jó társnövénye, érdemes a hagymasorok mellé egy két tővel ültetni. Riasztja a hangyákat.

Elsősorban fűszerként ismert, de számos gyógyhatással is rendelkezik.

Felhasználható levesek (főleg krumpli- és gombaleves), főzelékek (krumpli-, bab-), mártások, húsételek, köztük szárnyas és vadhúsok, továbbá húskészítmények (kolbász, hurka), valamint borok ízesítésére. Kacsa, bárány, birka, ürü, továbbá grillételek, májas és véres töltelékek elkészítésénél szinte nélkülözhetetlen, mert tompítja vagy elveszi a húsok mellékízét.

Elsődlegesen fertőtlenítő, görcsoldó és vérnyomáscsökkentő tulajdonsági miatt használják. Belsőleg influenzás tünetek enyhítésére alkalmazható. Külsőleg idegzsábára, reumás fájdalmakra és nyaki idegbecsípődésre ad gyógyírt.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.