Malabárspenót

Malabárspenót

590 Ft

Zsenge kukoricás ízvilágú levélzöldség

Elfogyott

Cikkszám: CS-SPENOT-GAB-131.

A malabárspenót egy Indiából származó egzotikus, kúszó levélzöldség. Kifejezetten melegkedvelő növény. Zsenge kukoricára emlékeztető íze van.

Malabárspenót bio levélzöldség palánta

A malabárspenót egy Indiából származó egzotikus, kúszó levélzöldség.

Kifejezetten melegkedvelő növény, ezért a biztonságos termesztés érdekében érdemes palántáról szaporítani. Bő vízellátás mellett 3-4m-es hajtásokat is növeszt. Hazánkban szabadföldön valamivel gyengébben fejlődik, ezért, ha lehetőség van rá jobban járunk, ha fóliába vagy üvegházba ültetjük. Nem hidegtűrő, az első hidegek idején elfagy. Az egyre gyakrabban hosszúra húzódó nyaraknak köszönhetően, ennek ellenére érdemes próbálkozni a termesztéssel.

Mutatós lilás-vöröses hajtásainak köszönhetően dísznövényként is tartható.

Frissen, ropogós állagú leveleit és kis virágzatait fogyasztjuk, melyeknek a zsenge kukoricára emlékeztető íze van. Párolva a spenóthoz hasonlóan kell elkészíteni, a túl hosszú főzés hatására kissé nyálkás állagúvá válik. Virágai ételek díszítésére is ideálisak.

Gyökeréből készült főzetet használják hasmenés esetén vagy borogatásként duzzanatokra, horzsolásokra. A levelek préselt levét hashajtóként, vizelethajtóként és lázcsillapítóként használják. Fekete terméseiből Indiában tintapótlékot, ételszínezéket készítenek.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.