Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány
A Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány régi magyar tájfajta, amelyet a Duna-Tisza közén Nyujtó Ferenc szelektált. Országosan elterjedt, népszerű fajta.
Fája erőteljes, feltörő koronaformájú. Ritkás váz ágrendszere miatt a fiatalon kialakított vázakoronát jól tartja, leginkább csak a magassági visszakorlátozás a metszési feladat. Könnyen kezelhető.
Erőteljes fa, jó az általános ellenálló képessége.
Részben öntermékeny, termésbiztonsága növelhető porzóval, de kiskertes környezetben szinte mindig talál porzót, mert sok különféle kajszi porozza, például a Magyar kajszi, Ceglédi arany, Bergeron. Rendszeresen és igen bőven terem.
Kései virágzása miatt a fagy kevésbé károsítja. Középérésű fajta, egy héttel a Magyar kajszi után érik.
A Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa gyümölcse közepes-nagy (50-60 g), nevéhez híven kissé nyomott, mandula alakú, de magja édes. Héja narancssárga, pirossal, csak enyhén mosott. Gyümölcshúsa narancssárga, szilárd, finom ízű, zamatos, leveses.
a kajszibarack biológiai növényvédelmét tekintse meg
technológiai oldalunkon!
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.