Mara de Bois

Mara de Bois

1 040 Ft

A legjobb folyton-termő fajtánk, hatalmas termésmennyiséggel és állandóan kitűnő minőséggel.

Elfogyott

Cikkszám: PA-SZAMOCA-Gab-4.
Kategória: .

A Mara de Bois eperpalánta egy fantasztikus folyton-termő fajta.

Bogyója közép-nagy, íze nagyon finom, zamatos.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Mara de Bois eperpalánta

A Mara de Bois eperpalánta egy fantasztikus folyton-termő fajta.

Biokertekbe ideális választás ez a nagy termőképességű, kitűnő minőséget produkáló fajta.

A napos, és félárnyékos területeket is szereti, de igazán jól komposztos, laza kerti talajban terem.

Bogyója közép-nagy, íze mindig nagyon finom, zamatos.

A telepítés idejétől függ, hogy tavasszal mikor kezd el teremni. Minél később ültetjük, annál korábbi, de annál kisebb lesz a tavaszi termés. Nyáron kissé kevesebbet hoz, de a gyümölcs minősége nem romlik a nyári időszakban.

Évelő változatban a termés arányosan megoszlik időben. Tavasszal (kb. 50%), kisebb részét ősszel (kb. 35%), a maradékot (kb. 15%) pedig nyáron hozza.

Ne hagyjuk “elvadulni”, mert akkor romlik a termés minősége és mennyisége is.

Ha intenzív termesztést szeretnénk, akkor érdemes valamilyen termesztőberendezésben, például eperpiramisban, kaspóban, epertoronyban, vagy függő rendszerekben elhelyezni és folyamatosan kacsolni, szedni.

A földieper telepítésének ideális időpontja augusztus-szeptember, de tavaszi ültetés is lehetséges, csak akkor a tavaszi induló termésmennyiség jóval kisebb.

2-3 évnél tovább biokertekben se legyen egy helyen a földieper. Váltsunk területet, hogy a betegségek és kártevők ne dúsuljanak fel.

A telepítésről tekintsék meg alábbi videónkat:

Földieper telepítés

A földieper biológiai növényvédelme:

Legfontosabb a vetésváltás és a palánták tökéletes egészségi állapota.

A tápanyagellátást telepítés előtti szerves trágyázással kezdjük, majd a mulcs emelésével juttassunk ki komposztált bio trágyát, melyhez az Orgevit általános bio trágyánkat javasoljuk. A terméshozás időszakában adjunk bio DCM gyümölcs trágyát, amely magas, természetes kálium tartalmával emeli a gyümölcs cukortartalmát.

Telepítés előtt nézzük, meg, hogy a kiszemelt területen nem károsíthat-e cserebogárpajor, lótücsök, vagy spanyol csiga. Ezeknek a jelenléte szükségessé tesz fajspecikfikus, bio talajfertőtlenítést, amelyre hasznos fonalféreg készítményeinket javasoljuk. Pajorok ellen a Nematop, lótücsök ellen a Nemastar, meztelencsigák ellen pedig a Nemaslug.

Levélbetegségek, illetve szürkepenészes gyümölcsrothadás ellen Polyversum gombaölő gombás permetezést, tőbetegségek ellen pedig Trifender Pro beöntözést javasolunk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.