Mediterrán mester 1 kg

Mediterrán mester 1 kg

3 520 Ft

Leginkább szárazságtűrő fűmagkeverék, amely minden fiatal gyümölcsös alatti ökogyep alapja.

13 készleten

Cikkszám: VegyszmV-FUKEEREK-RD261.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Mediterrán mester fűkeverék vegyszermentes vetőmag 1 kg

A Mediterrán mester fűkeverék vegyszermentes vetőmag a változó klímánkra, egyre forróbb, szárazabb nyarainkra  a  kínálhat megoldást.

Ez a mediterrán mester fűkeverék bírja a legjobban a napnak kitett száraz helyeket. Márciusi, vagy szeptemberi vetéssel érhetünk el maximális kelést.
Egy doboz kb. 30 m2-re elegendő.

A napfénynek kitett déli fekvésű lejtők, rézsűk füvesítésére is alkalmas. Az öntözést meghálálja, de ökológiai gyepekben ezt ritkán tegyük. A kedvezőtlen körülmények közé telepített pázsit csak akkor lesz tartós, ha a területet jól előkészítjük, szakszerűen vetjük és a pázsit megerősödéséig kiemelten ápoljuk és öntözzük.

Papírdobozos kiszerelés.

Nádképű csenkesz 20%, Felemáslevelű csenkesz 20%, Angolperje 20%, Vöröscsenkesz 40%.

Vetés: márciustól, a vetést ne hagyjuk kiszáradni. Évente kétszer vágjuk le, előszőr június-júliusban, majd szeptember-októberben. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

Vetésidő szabadföldbe: március első fele-április végéig

Tartalom: 1kg

Vegyszermentes vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.