Metélőhagyma

Metélőhagyma

790 Ft

Téli vitamin, biokerti védőnövény.

Elfogyott

Cikkszám: CS-HAGYMA-GAB-013.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Metélőhagyma bio fűszer és gyógynövény

A metélőhagyma bio fűszer és gyógynövény snidling néven is ismert hidegtűrő évelő növény.

A hagymaformák legkisebb méretű faja. Intenzíven sarjadzó, hagymával is szaporodik. Folyamatosan szedhető. Lágy szárú növény, levelei hengeresek. Június elején nyílik halvány rózsaszín gömbvirágzata.

Tetszetős külseje miatt díszkertbe vagy balkonra is ajánlott. A szélsőséges viszonyokhoz kiválóan alkalmazkodik. Fagy-, és szárazságtűrő, tolerálja a tűző napot, de legjobban a  félárnyékban érzi magát.

Levelei sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Vértisztító és érelmeszesedést lassító hatása régóta ismert, de újabb egyre több figyelmet szentelnek antibakteriális hatásának is. Ezt leggyorsabban a szájüregben és a garatban fejti ki, de bélbetegségek ellen is jó. Gyakran fogyasztják betegségmegelőzés céljából.

Fűszerként főleg akkor használjuk, ha gyengédebb ízhatást akarunk elérni.

Télre műanyag pohárba is eltehető, hajtatásra. C-vitamin tartalma ekkor is nagyon magas.

Védőnövényként szamóca mellé is ajánljuk, de bármely veteményes szegélyébe kitűnő választás.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.