Metélőzeller

Metélőzeller

1 390 Ft

Elképesztő levéltömeg igazi zelleraromával.

21 készleten

Cikkszám: BioV-ZELLER-RS133.

A Metélőzeller bio vetőmag termése remek fűszer.

A levelek frissen és szárítva is használhatóak. A felálló levelekből álló bokrot nevel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Metélőzeller bio vetőmag

A Metélőzeller bio vetőmag termése remek fűszer, nem hiányozhat a húslevesből (sem).

Az egyedülállóan aromás levelek frissen és szárítva is használhatóak.

Szép, egyenesen felálló levelekből álló bokrot nevel.

Napos, levegős, humuszban gazdag talajba ültessük.

Térállás: 40×30 cm.

Vetés ideje palántaneveléshez: január második fele-február végéig

Kiültetés szabadföldbe: április második fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: június második felétől október végéig

Tartalom: kb 0,5 g mag

Ezermagtömeg: 0,27 g

A metélőzeller biológiai növényvédelme

A levél és gyökértetvek ellen lehet szükség leginkább védekezésre. Ezeken kívül talajlakó rágókártevők okozhatnak még gondot. Mivel a levélzet nem túl nagy, ezért a gyökértetvek és talajlakó rovarok ellen történő  Artis Pro beöntözés este elvégezve a levéltetveket is elpusztítja. Ilyenkor öntözőkannából locsoljuk a teljes levélzetre.

Leggyakoribb betegségük a lisztharmat. Ez általában valamilyen hibás agrotechnológia miatt fordul elő. Túl nagy páratartalom, rossz levegőzés, vagy árnyék a fő okok. Legfontosabb a megelőzés, da ha már fellépett a betegség, akkor  Prosilicon (természetes szilikát készítmény) permetezést javasoljuk.

Az Artis Pro rovarölő gomba használata:

VIDEO

A Metélőzeller tápanyag igénye nem túl nagy, ezért elegendő alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.