Honeywood

Honeywood

12 990 Ft

Csodálatos, bőtermő, hatalmas cserje. Hazánkban “áfonyapótló” lehet.

1 készleten

Cikkszám: KONTCSER-MEZALMACSKA-JAR-092.
Honeywood mézalmácska konténeres cserje

A Honeywood mézalmácska konténeres cserje egy rendkívül izgalmas gyümölcs. Hazánk talajainak többsége teljesen alkalmatlan az egyik legkedveltebb gyümölcs, a fekete áfonya számára. A különleges kanadai gyümölcsfaj azonban nem ilyen válogatós. Termése pedig könnyen felveszi a versenyt az áfonyával ízben, egészségességben és termőképességben egyaránt.

Mindenkinek ajánljuk!

Nagy lehetőség van a magyar biogazdaságok számára a mézalmácska termesztésében. A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan sorokban, sövényként is ültethető. Legnagyobb termőterülete Kanadában található. Az íze nagyon finom, édes, egyedi zamatú. Felhasználása széleskörű, tulajdonképpen minden készíthető belőle, ami az áfonyából.

A Honeywood mézalmácska konténeres cserje a korai érésűek közé tartozik. Júniusban érik. Bokrai igen erőteljesek, akár a 3 méteres magasságot is elérhetik, de nem nőnek túl gyorsan. Hosszú élettartamuk van, akár 70 év. Teljesen fagyálló, nem igényes a talajra, kifejletten még a száraz nyarakat is bírja, de termeléshez öntözni kell.

A növény szélessége 1.5-2 méter. Csodálatos hófehér, illatos virágai vonzzák a beporzókat, igazi rovarmágnes növény. Mindezek miatt ökológiai sövényeinkben is helyet kapnak, ha nincs beszóródás.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.