Mezei gyógynövények

Mezei gyógynövények

5 390 Ft

Hasznos gyógynövények, napsütötte területekre.

11 készleten

Cikkszám: BioV-HASZNOSVIRAG-RSB107.

A Mezei gyógynövények bio vetőmag keverék körülbelül 15 különböző mezei gyógynövényből álló egyveleg.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Mezei gyógynövények bio vetőmag keverék

A Mezei gyógynövények bio vetőmag keverék körülbelül 15 különböző mezei gyógynövényből álló egyveleg.

Ez a keverék olyan hagyományos gyógynövényeket tartalmaz mint a mák, a búzavirág és a nyári adonis.

Teljes lista latinul:

Adonis Aestivalis-Agrostemma Githago-Calendula Arvensis-Centaura Cyanus-Consolida Ajacis-Legousia speculum-veneris-Matricaria Recutita-Myosotis Arvensis-Papaver Rhoeas-Tripleurospermum Perforatum

a mezei gyógynövények Felhasználása:

A Mezei gyógynövények bio vetőmag keverék kifejezetten ökológiai gyepek és veteményesek virágszigeteibe való virágos növények keveréke. Egy részük őshonos hazánkban, mások nem. Abban azonban kitűnően kiegészítik egymást, hogy folyamatos táplálékot biztosítsanak a hasznos rovarok számára. Odacsalogatják a beporzó szervezeteket, ezért nem hiányozhatnak sem a veteményesből, sem a gyümölcsösből. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Ezek a növények egyben gyógynövények, melyeket kitűnően használhatunk házi patikánkban.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

A Mezei gyógynövények bio vetőmag keverék felhasználása az alábbi módszerrel történhet a biokertekben:

Virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Másik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

A vetést ne hagyjuk kiszáradni. Ha teljesen elvirágzott a Mezei gyógynövények bio, óvatosan vegyük kis az elszáradt részeket és hagyjuk elszórni a magvaikat. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

A kép illusztráció!

Vetés: március-májusban

Tartalom: kb.   5 m2-re elegendő

Ezermagtömeg: 15 g

Virágzási idő: június-augusztus

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Mezei gyógynövények bio csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, így a Mezei gyógynövények bio is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.