Mezei virágmag keverék

Mezei virágmag keverék

1 690 Ft

Ökológiai gyepbe, virágszigetekbe és szegélyekbe természetes virágözön.

15 készleten

Cikkszám: Biov-VIRAGKEVEREK-RS599.
MEZEI VIRÁGmag keverék BIO VETŐMAG

A Mezei virágmag keverék bio vetőmag keverék tartalmazza a legtöbb nálunk is honos vadvirág fajt. Ezek a lágyszárúak segítenek az ősgyepes kultúrák visszaalakításába és az invazív fajok visszaszorításában.

Virágok és réti fűszernövények gazdagon virágzó, színes keveréke. (Marguerite, réti zsálya, mák stb.)

2. évtől kezdődően színes csokrokat alkotnak az ökológiai gyepben.

Virágzás májustól szeptemberig. Közvetlen szabadföldi vetés alkalmazható már áprilistól. Finom kvarchomok hozzáadása nagyban javítja a kelést.

A Mezei virágmag keverék bio10 féle lágyszárú, évelő növényfaj található.

A virágok időrendben hozzák virágaikat egész nyáron. A sárga színűek elsősorban a beporzókat vonzzák a biokertekbe, míg a lilás árnyalatok az egyéb hasznos rovarok alternatív táplálékát biztosítják.

A Mezei virágmag keverék bio vetőmag keverék kifejezetten ökológiai gyepek és veteményesek virágszigeteibe való virágos növények. Kitűnően kiegészítik egymást, hogy folyamatos táplálékot biztosítsanak a hasznos rovarok számára.

Kiváló alkalmazási lehetőség a biokert határainak védelme, sávokban ültetve a kerítés mellé segítenek visszafogni a gyommagvak bejutását és elszaporodását.

Odacsalogatják a beporzó szervezeteket, ezért nem hiányozhatnak sem a veteményesből, sem a gyümölcsösből. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

A Mezei virágmag keverék BIO VETŐMAG KEVERÉK FELHASZNÁLÁSA KÉT MÓDSZERREL TÖRTÉNHET A BIOKERTEKBEN:

Egyik, hogy ún.: virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Másik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk a virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

A vetést ne hagyjuk kiszáradni. Ha teljesen elvirágzott, óvatosan vegyük kis az elszáradt részeket és hagyjuk elszórni a magvaikat. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

Vetésidő palántának: március eleje-április végéig,

Vetésidő szabadföldbe: április második fele

Kiültetés szabadföldbe: május első fele-május végéig

Tartalom: kb.   mag

Ezermagtömeg: 15 g

Virágzási idő: június-szeptember

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

A Mezei virágmag keverék bio vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.