Milotai kései

Milotai kései

16 900 Ft

Oldalrügyön termő, nagy termőképességű, kis méretű fát nevelő fajta. Ragacslappal védhető dió burokfúró légy ellen.

Elfogyott

Cikkszám: KONTENERES-DIO-PUL016.
Kategóriák: , .

A Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa oltvány kis növésű.

Új magyar nemesítés. Diója átmérője közel 4 cm, sima felületű, szép héjú.

Tömeg 16 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa

A Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa oltvány kis növésű, oldalrügyön termő fajta. Új magyar nemesítés, amely kezelhető méretű marad, ezért a dió burokfúró légy ellen is védhető bio (ragacslapos) védelemmel. Késői virágzása miatt nagyon ritkán éri komoly fagykár. Érése is későn, október végén érkezik el.

Oldalrügyön termő, szép, nagy diókat nevelő fajta. Nagyon kései rügypattanása miatt a tavaszi fagyok sem veszélyeztetik. Rendkívül bőtermő, korán termőre fordul. A szállított konténeres növények már első évben mutatják termésüket!!! Diója átmérője közel 4 cm, sima felületű,szép héjú.

milotai dió konténeres gyümölcsfa BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Az év február végén-márciusban kezdődik a gyümölcsösben. Elsőként érdemes betelepíteni ragadozóatkákat a fára. Ilyenkor a diófákat nem metsszük, de lemosó permetezzük. Alapvetően narancsolajos készítményt (Wetcit) használunk, de beteg növényeknél ehhez keverhetünk biogazdálkodásban használható rézkészítményt.

Kizárólag a könnyebb kezelhetőség, könnyebb biológiai védekezés miatt kell a diófákat visszametszeni, de ezt a fajtát direkt azért hozták létre, hogy erre ne legyen szükség. Kifejezetten kicsi marad (3-4m), ami lehetővé teszi a gyakori permetezést és mechanikai csapdák kihelyezését.

A dió burokfúró légy sajnos 2 hónapig folyamatosan teszi le petéit a dió húsába, ezért a védekezés is folyamatos és elhúzódó. Június elejétől július végéig többször kell majd permetezni és színes ragacslapokat kihelyezni, a felső lombkorona részbe. Jelenleg gőzerővel zajlanak a kutatások-fejlesztések a biológiai növényvédelem oldalán, de az biztos, hogy bár védhető lesz a diótermés, de ehhez sok munkára lesz szükség, amihez el kell tudni érni a fa felső részeit is.

Május elején Polyversum élő gombaölő gomba készítménnyel permetezünk gnomóniai ellen.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.