Geneva

Geneva

4 500 Ft

Mini kivik a kertből magas vitamin tartalommal. 

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-KIWI-PUL-017.
Kategóriák: , .

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Mini Issai kivi

A mini Issai kiwi, különleges, mini fajta, amelynek gyümölcse kopasz, ezért nem kell hámozni, úgy fogyasztható mint a szőlő. Augusztus végén, szeptember elején érik. A minikivi kis, szőrtelen gyümölcseit hámozatlanul is lehet enni. Egylaki, öntermékeny, azaz nincs szüksége külön porzónövényre, már egy is jól terem.

Gyengébb növekedésű, mint a többi kivi fajta, levelei is kisebbek. Mérsékelten fagyálló, ezért télen a tövét takarjuk. A meszes talajt nem szereti,érdemes ültetéskor egy nagy gödörben kicserélni a talaj komposztos, trágyás földre.

Gyümölcsei hosszúkásak, megnyúltak, édesek és igen aromás ízűek. Általában az első évben, amikor virágzik még nem köt termést. Gyors növekedésű kúszónövény. Bőséges napsütést szeret. Hajtásait minden évben alaposan vágjuk vissza 8-10 rügyre. Illatos virágai május-júniusban nyílnak.

Rendkívül egészséges növény, jótékony hatásai közismertek. Diétázóknak különösen ajánlott fogyasztása: egy szem alig 40 kalóriát tartalmaz! Nem csak gyógyhatású, de zsírégető, magas tápértékkel és C-vitamin tartalommal.

A házi kivi ellen az sem lehet kifogás, hogy nem szeretik a savanyú ízt. A kivi ugyanis nem savanyú, finom édesre érlelhető a saját kertünkben. A boltban kapható gyümölcsöket ugyanis még a teljes érés előtt leszüretelik, így a kivi valódi ízének élvezetéhez vásároljunk saját növényt!

A palánta ültetése előtt javasolt a talaj cseréje kb. 40-50 cm mélyen humuszban, komposztban és trágyában gazdag földkeverékre, mely segíti a növény megfelelő növekedését és tápanyagellátását! A kivi Dél-Kína nemzeti gyümölcse és a nemzetsége (Actinidia – Küllőfolyondár) Közép-Kínában őshonos.Az itthoni éghajlati viszonyok megfelelőek számára. Nagyon jól megél a csallóközi és az északibb térségeken is, kiválóan alkalmazkodik a hideg telekhez.

A pár éves növényeken végre lehet hajtani már a metszést, ill. ritkítást a későbbi nagyobb terméshozam érdekében. A metszést és a futtatást illetően a kivi olyan, mint egy csemegeszőlő.

Betegségekre nem hajlamos, különösebb növényvédelem nem szükséges.

A kivi gyümölcs nagy mennyiségben C-, K- és B-vitamint tartalmaz, mindezek mellett gazdag természetes antioxidánsokban, ill. makró- és nyomelemekben.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy napi 3 kivi fogyasztása 15 Hgmm-rel csökkenti a magas vérnyomást.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.