Mohafordozatú

Mohafordozatú

345 Ft

Nagyon dekoratív levélpetrezselyem

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-PETREZSELYEM-RD534.
Mohafordozatú METÉLŐPETREZSELYEM vegyszermentes VETŐMAG

A Mohafordozatú metélőpetrezselyem vegyszermentes vetőmag tömött, sötétzöld, finoman fodrozott leveleket hoz, erős száron. Kiváló tulajdonsága, hogy áttelelés után is szedhető, még magzás közben is hozza tömött leveleit. Egészen addig kitart, amíg az új vetés szedhetővé nem válik.

Szabadföldön és fólia alatt is kitűnően termeszthető. Díszítésre, ízesítésre is használhatjuk, ha kizárólag a lombjáért termesztjük. Gyökere vékony, elágazó. Levelei sűrű állásúak és csipkézett szélűek. Levesek, hidegtálak, burgonya és mártások ízesítője. Ne főzzük!

Vetés szabadföldbe: március első fele-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: április második felétől november végéig

Tartalom: kb. 3 g mag

Ezermagtömeg: 1,32 g

A Mohafordozatú METÉLŐPETREZSELYEM BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A levélpetrezselymek esetében nem a gyökér, hanem a levélzet megbetegedései okozhatnak gondokat. A levél és gyökértetvek ellen lehet szükség leginkább védekezésre. Mivel a levélzet nem túl nagy, ezért a gyökértetvek ellen történő  Artis Pro beöntözés este elvégezve a levéltetveket is elpusztítja. Ilyenkor öntözőkannából locsoljuk a teljes levélzetre.

Leggyakoribb betegségük a lisztharmat. Ez általában valamilyen hibás agrotechnológia miatt fordul elő. Túl nagy páratartalom, rossz levegőzés, vagy árnyék a fő okok. Legfontosabb a megelőzés, da ha már fellépett a betegség, akkor  Prosilicon (természetes szilikát készítmény) permetezést javasoljuk.

Az Artis Pro rovarölő gomba használata:

VIDEO

Tápanyag igénye nem túl nagy, ezért elegendő alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉG VETŐMAGOK

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.