Moldova

Moldova

7 290 Ft

Ropogós, finom csemegeszőlő

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-028.
Kategóriák: , .

A Moldova konténeres csemegeszőlő oltvány moldáv fajta. Az oltvány erős növekedésű, rezisztens fajta. Bőtermő, sötétkék, lédús.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Moldova konténeres csemegeszőlő oltvány

A Moldova konténeres csemegeszőlő oltvány moldáv fajta.

Szülők: Guzal Kara x SV 12375.

Bőtermő, sötétkék, lédús, ropogós, kellemes ízű.

Fürtjei körülbelül 300-500 grammosak, laza szerkezetűek. Alakja kúpos, hengeres.

Érési ideje 150 nap.

Bogyói 24 x 21 mm, 5-7 gramm.

Cukortartalma:17-19 %.

Savtartalma:7-9 gramm/l.

A Moldova konténeres csemegeszőlő oltvány betegségekkel szembeni ellenállása magas.

Rezisztens fajta. Fagyhatára:-23 C°

A legkésőbben érő oltvány-fajták egyike.  Bogyói rendkívül erősen kötődnek a kocsányhoz.

Az oltvány erős növekedésű, bőtermő fajta. Minden évben megbízhatóan terem, sem téli, sem tavaszi fagy nem károsítja.

Ez a csemegeszőlő  sok fürtöt hoz, terhelését szabályozni kell, (egy vessző egy fürt) különben nem érik be megfelelően.

Bármilyen talajban és fekvésben jól érzi magát!

A Moldova konténeres csemegeszőlő gombás betegségekre nagyfokú rezisztenciával rendelkezik, azonban zsenge bogyóit nem szabad védelem nélkül hagyni. Ajánlatos virágzás előtt, és bogyókötődés után permetezni, mert apró bogyós állapotban lisztharmat megtámadhatja.

Júliustól már nem hajlamos a gombásodásra, sem a lombozat, sem a bogyók kocsánya nem fogékony a betegségekre. Nem rothad, bogyóit a darazsak, és egyéb rovarok kevés esetben tudják csak kikezdeni.

A moldova szőlő felhasználása:

A szőlőfürtök esőtől nem repednek, fagymentes őszi hónapok esetén novemberig tőkén tarthatóak. A karácsonyi időszakban is lehet belőle csemegézni, ha hűvös helyen megfelelően van tárolva.

Gyümölcslé, szörp, dzsem készítésére ugyanúgy alkalmas, mint friss fogyasztásra!

Jól szállítható, és eltartható!

A moldova szőlő biológiai növényvédelme:

Lemosó permetezésnél narancsolajat, régi, beteges tőkéken narancsolajat és rezet keverve használjunk . (ezek a PrevB2, vagy a Wetcit, és a Cuproxat)

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő gombaölő gombával, Polyversummal. Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén. ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.