Moldvai sárkányfű

Moldvai sárkányfű

1 590 Ft

Sárkányfű teanövény.

11 készleten

Cikkszám: BioV-SARKANYFU-RS134.

A Moldvai sárkányfű bio vetőmag egynyári, aromás teanövény.

Ajakos virágai nagyok, kékeslilák. A virágzás ideje júniustól szeptemberig tart.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Moldvai sárkányfű bio vetőmag

A Moldvai sárkányfű bio vetőmag egynyári, aromás teanövény.

Ajakos virágai nagyok, kékeslilák. A virágos növényt takarítsuk be.

A Moldvai sárkányfű (Dracocephalum moldavica) neve ellenére nem őshonos Moldvában. Eredetileg Kína északi hegyei között elterjedt. Géncentruma: Dél-Szibéria és Himalája hegység lejtői.

Ma már szinte minden országban termesztik.

Egyéves, lágyszárú növény. Gyökere karószerű, erősen elágazó, arasznyi hosszúságú. Szára felálló, négy élű, 60-120 cm magas, dúsan elágazó. A szár a vegetáció vége felé az aljánál kissé fásodó. Csipkés-fogas élű, lándzsás, keresztben átellenesen álló levelei 2-7 cm hosszúak. A hajtása csúcsi részén örvökbe rendeződő virágai ibolyaszínűek vagy fehérek.

A virágzás ideje júniustól szeptemberig tart. Termése makkocska, folyamatosan érik, így pergésre hajlamos. Magjai 3-4 évig csíraképesek.

Magyarország egész területén jól termeszthető. Száraz, de öntözött talajon is jól megél, megfelelő fejlődést középkötött, jó vízgazdálkodású területeken várhatunk.

Ültetni március-áprilisban kell, ültetés után kellően hengerezett talajban. 40 cm sorközzel vessük. Két oldalára mintegy 35 cm magasan, támasztékot biztosítani, hogy ne tudjon eldőlni a szél hatására. 12-15 nap alatt kel ki, 10 C°-on már megindul.

A Moldvai sárkányfű jelentős kártevője Magyarországon nem ismert.

Illóolaj előállításra a teljes virágzás vége felé, mikor a zöld magvak az alsó harmadán már megtalálhatók kell szedni. Szárítani napmentes, jól szellőző helyen (például a padláson) érdemes. A herba nyugtató, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatású. Illóolaja antiszeptikus, görcsoldó, szélhajtó hatású. Gyógyteakeverékekben jó ízesítő, ételeknél ízfokozó tulajdonságú.

Illóolaját a kozmetikai ipar is használja, szappan előállítására és egyéb termékek céljára is.

Felhasználható még édes borok, ürmösök ízesítésére. Arab mentával, citromfűvel a sárkányfűből kitűnő szörp, vagy hidegen kellemes aromájú hűsítő készíthető. Kellemes ízű teája, üdítőitalként élvezeti teaként is fogyasztható.

Vetés szabadföldbe: március eleje – április vége

Tartalom: kb. 1 g mag

Ezermagtömeg: 2,13 g

Virágzás ideje: július-szeptember

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.