Mollys

Mollys

1 690 Ft

Bőtermő, édes Földicseresznye.

Elfogyott

Cikkszám: BioV-FOLDICSERESZNYE-RScv11.

A Mollys epertomatillo bio vetőmag dél-amerikai zöldségkülönlegesség.

Nagyon édes földicseresznye fajta. Termése kicsi, édes, gyümölcsös ízű.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Mollys epertomatillo bio vetőmag

A Mollys epertomatillo földicseresznye bio vetőmag dél-amerikai zöldségkülönlegesség. Nagyon édes földicseresznye fajta. A lampionok kicsi, édes, gyümölcsös ízű bogyót rejtenek. A leszedett termések egy hétig is tárolhatók, remekül fagyaszthatók. A termés akkor érett, ha leesett a növényről. Maga a növény kb. 60 cm magasra nő. A földicseresznye (Physalis peruviana, P. edulis) közeli rokona a paradicsomnak, mindkettő a burgonyafélék (Solanaceae) családjának dél-amerikai képviselője. A földicseresznye a trópusokon évelő, de fagyérzékenysége miatt nálunk egyéves, meleg- víz és tápanyagigényes növény.Kizárólag nagyon meleg, napos fekvésbe telepítsük! A Mollys epertomatillo méteresre növő hajtásain szív alakú, szőrös leveleket nevel, halványsárga virágai a levelek hónaljában fejlődnek. Nem csak díszes, hanem finom is érett termése: felfújt, világosbarna pergamenszerű burokban lapulnak a cseresznye méretű aranysárga bogyók. Kiültetni május közepe előtt nem ajánlatos. A termés augusztustól folyamatosan szüretelhető egészen szeptember végéig. Fogyasztás előtt távolítsuk el a Mollys epertomatillo külső, hártyás csészelevél-maradványt, és tisztítsuk meg a ragadós bogyókat. Frissen savanykás, ananászra emlékeztető aromájú, ezért a paradicsomhoz hasonlóan keverhetjük nyári salátákhoz vagy befőzhetjük lekvárnak, szörpnek, befőttnek. Magas A és B vitamin, valamint kalcium tartalma. Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-május első fele Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig Tartalom: kb.40 mag Ezermagtömeg: 0,76g

A Mollys epertomatillo földicseresznye bio növényvédelme

A paradicsomokhoz és a paprikákhoz hasonlóan ezt a növényt is fenyegeti a fitoftóra, amely ellen  Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel védekezhetünk. Száraz csávázást javasolunk ugyanezzel a készítménnyel. Rokonainál jóval kevésbé betegszik meg és kevés kártevő támadja. Levéltetvek megjelenése esetén WETCIT-el permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken! Egyes években  gyapottok bagolylepkék is károsíthatnak, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a földicseresznyéket. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal. Legfontosabb a hő és fényigényének a kielégítése, a kert legmelegebb, legnaposabb részére telepítsük. A Mollys epertomatillo meghálálja a sok tápanyagot, ezért tegyünk alá komposztot és fermentált trágyát amely emelt kálium tartalmával nagyon édes gyümölcsökkel örvendeztet meg mindenkit.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba. Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre. A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük. Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket. Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.