Molyhos madárhúr

Molyhos madárhúr

375 Ft

Szárazságtűrő, évelő, talajtakaró növény. 

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-MOLYHOS-MADARHUR-RD420.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Molyhos madárhúr vegyszermentes virág vetőmag

Vetésidő szabadföldbe: május

Virágzás: következő év május-június

A Molyhos madárhúr vegyszermentes virág vetőmag kiváló talajtakaró növény. Sziklakertbe, szegélyekre, sírokra csoportosan ültetve gyönyörű szép látványt nyújt.

Szárazság és fagytűrő, napfénykedvelő. A jó vízelvezetésű talajt kedveli, mert a pangó vízben gyökerei rothadásnak indulhatnak.

A szegfűfélék családjába tartozik, alacsony termetű, lágyszárú, évelő fajta.

Gyorsan terjed, kiválóan alkalmazható nagy területek talaj takarására, méhlegelők kialakítására, mert összefüggő gyepet képes alkotni.

Örökzöld, levelei lándzsásak, sűrűn szövöttek (molyhosak,-innen kapta a nevét) aminek ezüst-fehér színe van.

Virágai belül sárgák, szirmai fehérek, amik magasan a tő fölött nyílnak májustól júniusig.

Tartalom: kb.  4 g mag

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.