Mondsee

Mondsee

1 590 Ft

Különleges őshonos levélzöldség.

8 készleten

Cikkszám: BioV-SPENOT-RScv93.

A Mondsee kerti laboda bio vetőmag termése nagy, világoszöld levelekkel.

Spenótként készítjük el. Nálunk őshonos, régi magyar levélzöldség.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Mondsee kerti laboda bio vetőmag

A Mondsee kerti laboda bio vetőmag termése nagy, világoszöld levelekkel. Spenótként készítjük el. Vagy folyamatosan betakarítunk a magasra futtatott növényről, vagy egyben levágjuk a fiatal, 6-8 hetes növényeket. Mondsee-i tájfajta.

Nálunk őshonos, régi magyar elfeledett levélzöldség, nagyon finom sós ízzel.

A Mondsee kerti laboda magasra nő, érdemes felfuttatni hálóra, támrendszerre, vagy egy egyszerű botra. Alulról felfelé kell szedegetni a kifejlődő leveleket, úgy egészen a fagyokig szedhető.

A növény nagyon dekoratív, salátaként, spenót módjára elkészítve fogyasztható.

Próbáljuk ki a vörös változatból készített krémleves is!

Szedhetjük levelenként vagy 6-8 hetes korában az egész növényt is felhasználhatjuk.

Vetés szabadföldbe: március első fele-május végéig,

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 500 növényre elegendő mag

Ezermagtömeg: 2,93 g

A Mondsee kerti laboda biológiai növényvédelme

A Mondsee kerti laboda egy beállt biokertben valójában nem is kell védeni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Amikor azonban megjelennek és kezdenek elszaporodni a spanyol csigák (narancs-barna színű meztelencsigák), akkor már csak az indiai futókacsa, vagy Nemaslug készítmény hozhat megoldást.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát a Mondsee kerti laboda termésében, de ellenük legfeljebb a WETCIT narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.