Kapor Moravan

Kapor Moravan

395 Ft

Nagy levéltömegű kapor.

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-KAPOR-RD084.
Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kapor Moravan vegyszermentes vetőmag

A Kapor Moravan vegyszermentes vetőmag frissen vagy szárítva használható salátákhoz, halhoz vagy zöldségekhez (és persze a kapros-túrós süteményhez). Virágzata a kovászos uborka elengedhetetlen része. 14 naponta szedhető.

Legelterjedtebb egyéves fűszer-növényünk, nem hiányozhat a konyhakertből. Szakaszosan vetve mindig friss és zsenge hajtásokat nyerünk. Jó szomszédja a babnak, borsónak, uborkának, céklának és hagymának.
Márciustól július elejéig folyamatosan vethető. Nagy lombfelületet nitrogénben dús, trágyázott, nedves talajon, napos helyen fejleszt. Felhasználás: uborka konzerválásához, fűszerecet készítéséhez, saláták ízesítéséhez. A leveles hajtásokat frissen vagy szárítva használjuk.

Virágos hajtásaiból emésztést serkentő, szélhajtó teát készíthetünk.

Tipp: aki nem szereti a kaprot, az is ültessen, mert a tapasztalatok szerint a többi növény egészségesebben fejlődik a kapor környezetében.

Vetés szabadföldbe: március első fele-július első feléig,

Betakarítás ideje szabadföldön: június első felétől október végéig

Tartalom: 5g

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.