Mustár mag

Mustár mag

590 Ft

Csípős ízű, tisztító hatású csíranövény és zsengén, keverékekben ajánlott mikrozöld.

Elfogyott

Cikkszám: BioV-MUSTAR-RD568.
Kategóriák: , .

A bio mustár mag csíra, mikrozöld egészségügyi hatásai miatt népszerű.

Általános tisztító hatása a benne található mustárolajnak köszönhető.

Tömeg 0,06 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bio csíra, Mikrozöld mustár mag

A bio csíra, mikrozöld mustár mag -ot régóta használjuk, és egészségügyi hatásai miatt nagyon népszerű. Általános tisztító hatása az egész szervezetre kiterjed és a benne található mustárolajnak köszönhető.

Különböző fertőzések idején izzasztó hatásával segít szervezetünknek a védekezésben, tisztulásban. Az emésztőrendszerbe kerülve felszívódik, bejut a májba, vérbe és áttisztítja a szerveket, különösen a nyálkahártyákat.

Maga a mustárolaj kitűnő külsőleg is. Bőrre, hajra kenve regenerálja azt, és még a hajhullást is képes megállítani, a vérellátás fokozásával. A csírából és a belőle fejlődő mikrozöldből is sok kerül a bőrszövetbe. Elsősorban E-vitamin és antioxidáns tartalma magas.

Az erőteljes ízű mustár csírákat, a levelek megjelenése előtt kellemesebb fogyasztani, főként vajas kenyéren, levesben és müzlibe keverve ízletes.

Mikrozöldnek csak semleges ízű növényekkel, például salátákkal keverve, első vágásig ehető, mert utána szőrösödik és túl csípőssé válik a levele.

Képződő klorofill tartalma miatt viszont érdemes mikrozöldként is kipróbálni.

A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásáért felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

Másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-

Kiszerelés: 50 g

bio mustár mag csíra előállítása:

A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíra növényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házi-kerti termesztésre!

bio mustár mag mikrozöld előállítása:

Erős íze és kifejletten szőrös levelei miatt sem önmagában, sem többszöri vágással nem élvezhető mikrozöldként. Ajánlott salátával együtt, maximum 10%-os arányban keverve bio földbe elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható úgy, hogy egyszerre levágjuk a salátával, de már nem hajtatjuk újra.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.