Nagylevelű fehér üröm

Nagylevelű fehér üröm

1 590 Ft

Az abszint fűszere.

21 készleten

Cikkszám: BioV-GYOGYNOVENY-RSkr51.

A Nagylevelű fehér üröm bio vetőmag elágazó szárú félcserje, szürkés levelekkel.

Keserűfűszer, kiváló emésztést segítő hatással. Évelő növény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Nagylevelű fehér üröm bio vetőmag

A Nagylevelű fehér üröm bio vetőmag elágazó szárú félcserje, szürkés levelekkel. Erős keserű aromája miatt az egyik legfontosabb keserűfűszer, kiváló emésztést segítő hatással.

Növényvédelmi szempontból is jelentős. Megvédi a ribiszkét a rozsdától és riasztja a kártevőket. Növekedésgátló hatása miatt veteményesbe ne ültessük, de közelében remek helye van.

A Nagylevelű fehér üröm évelő növény. Az alsó része fásodó, a felső része pedig elágazó. Ezüstös, molyhos szára másfél méternél magasabbra is megnő.

Íze és illata kissé a citromra hasonlít. A növény minden része illatos és keserű. Fűszerként elsősorban húsokhoz, illetve ürmös borhoz használják. Ebből készül az abszint is!

Tonizáló, étvágygerjesztő. Betegség utáni lábadozáshoz javasolt. Javítja az emésztést, görcsoldó, csökkenti a puffadást. Máj, gyomor, bélbetegségeknél használhatjuk. Csökkenti a hányingert, teája lázcsillapító hatású.

Óvatosan bánjunk vele, mert nagy adagban mérgező!

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-április vége,

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: április második fele-október elejéig.

Tartalom: kb. 0,02g mag

Ezermagtömeg: 0,07g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Nagylevelű fehér üröm vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.