Nagylevelű zsázsa

Nagylevelű zsázsa

1 590 Ft

Korai, zsenge, csípős finomság, nagy levéltömeggel.

34 készleten

Cikkszám: BioV-ZSALYA-RS136.

A Nagylevelű zsázsa bio vetőmag legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény.

A vetés után már 12-14 nappal fogyasztható. Csípős ízű, finom aromájú.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Nagylevelű zsázsa bio vetőmag

A Nagylevelű zsázsa bio vetőmag legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény. A vetés után már 12-14 nappal fogyasztható, télen a konyhaablakban is termeszthető, a tormához hasonlóan csípős ízű, finom aromájú. Bármikor vethető, akár csíráztatásra is. A Nagylevelű zsázsa tálcán vagy szűrőpapíron is kicsírázik. Igazi jolly joker, leggyorsabban fogyasztható növényünk.

A Nagylevelű zsázsa Felhasználása:

Tormához hasonló, kellemesen csípős íze van. Magas C-vitamin-tartalmú, frissen vajas kenyéren és salátákban fogyasztható. A népi gyógyászatban is használják: vértisztító, gyulladáscsökkentő, emésztést elősegítő hatású. Ezen kívül vizelethajtónak, vércukorszint-csökkentőnek, vörösvértestképzés-serkentőnek, idegerősítőnek is használják.

A Nagylevelű zsázsa nagy levéltömeget hozó fajta, amely levágva is sokáig megőrzi frissességét.

Vetés szabadföldbe: március első fele-október első feléig

Betakarítás ideje szabadföldön: április első felétől október végéig

Tartalom: kb. 40 g mag

Ezermagtömeg: 2,0 g

Rövid tenyészideje miatt külön biológiai védekezést nem alkalmazunk.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A  A Nagylevelű zsázsa vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.