napraforgó Bio csíra mikrozöld mag
A Napraforgó bio csíra, mikrozöld mag finom ízű, szuper táplálék.
Nagyon magas a foszfor, kalcium, magnézium és vas tartalma. A kalcium és foszfor a csontok és fogak állapotának megtartásában fontos, ami a csontritkulásra érzékeny közép- és időskorú nők számára előnyös. Jód tartalma szintén magas, mely a pajzsmirigy hormonjainak képzésében elengedhetetlen.
Olajos magként az zsírban oldódó vitaminok, különösen az E-vitamin mennyisége kiemelkedő. Fehérje és rosttartalmai is magas, amely a bélflórára hat jótékonyan. Ezek miatt kitűnő húspótló vegánok számára.
A Napraforgó bio csíra zöldje kissé sós ízű, salátának kiváló. Nagyon finom szendvicsben, levesben és salátában, de a zöldségitalok fontos kiegészítője is, hiszen a bennük levő zsírban oldódó anyagok (pl: karotin a sárgarépából) a napraforgó zsírjaihoz tud kötődni és úgy lesz felvehető szervezetünk számára.
Gyógyhatású tüdőproblémák, torokfájdalom, köhögés, hörghurut, veseproblémák esetén, és lázcsillapító hatású. Mindezekért napjainkban különösen időszerű a fogyasztása.
Figyelem! A köztermesztésben a napraforgót szinte mindig kezelik felszívódó gambaölő szerekkel, ezért CSAK BIO minősítésű, ellenőrzött napraforgó vetőmagot használjunk!
Kiszerelés: 30 g
Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.
A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségéval kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.
Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).
A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.
A Napraforgó bio csíra másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-
NAPRAFORGÓ BIo mag csíra előállítása:
A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!
NAPRAFORGÓ BIO mag mikrozöld előállítása:
A Napraforgó bio finom íze miatt, sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert, a csípősebbeknek pedig enyhítést hoz. Szinte bármivel társítható. Akár többszöri vágással is hasznosítható mikrozöldként. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható úgy, hogy egyszerre levágjuk a salátával, de már nem hajtatjuk újra.
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.