Napraforgómag

Napraforgómag

690 Ft

Finom csíranövény, amely hurutos betegségek ellen is hasznos

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-MIKROZOLD-SZ503.

A napraforgó csíra, kellemes íze miatt is kedvelt, emellett bővelkedik foszforban, kalciumban, magnéziumban, vasban és E-vitaminban. Jelentős fehérje forrás, rosttartalma is számottevő, utóbbi a bélflórára hat jótékonyan.

A kalcium és foszfor az egészséges csontokhoz és fogakhoz, valamint a zsírok és szénhidrátok emésztéséhez elengedhetetlen. A vas a vörösvértestek képzésében játszik szerepet, míg a magnézium az agy, izom és tüdőszövetek munkáját segíti. Jód tartalma szintén említésre méltó, mely a pajzsmirigy hormonjainak képzésében játszik szerepet.

A napraforgó csíra remek húspótló, vegán étrendekben.

Enyhén sós ízű zöldje salátának kiváló. Fogyaszthatjuk vegyes zöldsalátákban, szendvicsben, levesben. Leve zöldség italok, répalé fontos kiegészítője. Tehetjük kenyérre, joghurtba, vagy müzli mellé.

Sok magnéziumot tartalmaz, ami szükséges az izom- agy- és tüdőszövetek működéséhez.
Gyógyhatású tüdőbetegségek, torokkaparás, köhögés, hörghurut, veseproblémák esetén, és lázcsillapító hatású. Mindezekért napjainkban különösen időszerű a fogyasztása.

napraforgó csíra előállítása:

A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!