Natur Terra 1l

Natur Terra 1l

2 680 Ft

Legerősebb talaj- és komposztoltó élő készítmény a természetes tápanyag utánpótlásért és a tökéletes komposztért.

Elfogyott

Cikkszám: KG-NATURTERRA-ABF-072.
Kategóriák: , .

A Natur Terra élő, mikrobiológiai oltóanyag megfelelő a talaj, a komposzt, vagy a trágya beoltására.

Hűtött tárolást igényel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Natur Terra mikrobiológiai oltóanyag

A Natur Terra mikrobiológiai oltóanyag megfelelő a talaj, a komposzt, vagy a trágya beoltására. Hosszútávon elkerülhető vele a műtrágyák használata!

Ez egy élő összetett mikrobiológiai készítmény.

Hűtött tárolást igényel.

A talajélet és növények szempontjából  legfontosabb mikroorganizmusok nagyon nagy mennyiségben találhatók benne. Ilyenek például a nitrogénmegkötő-, foszformobilizáló-,  vaskötő- és cellulózbontó baktériumok, valamint a fehér korhadást okozó gombák.

Hogyan működik ez a komplex?

A növények a sejtjeik felépítéséhez szükséges nitrogént a légkörből nem tudják megkötni, ezért azokat valamilyen bomló szerves anyagból (növényi hulladékok, állati trágyák, elpusztult élőlények maradványai) szerzik be. A Natur Terrában lévő lebontó baktériumok a növényi maradványokban lévő összetett szénhidrátok, pl. a cellulóz lebontását segítik, amely így a haszonnövények számára felvehetővé válik. A nitrogénkötők a légköri nitrogént közvetlenül felveszik, beépítik, pusztulásuk után pedig a növények számára hozzáférhetővé válik. A fehér korhadást okozó gombák  a növényekben a cellulózt befedő kemény, ún. lignin réteget bontják le, amely így feldolgozhatóvá válik a lebontó baktériumoknak.

székely gyöngyvér ajánlásával:

A Natur Terra mikrobiológiai oltóanyag első fő tulajdonsága, hogy a talajt kiegyensúlyozott, természetes tápanyag szolgáltató képességének kialakítását tudja segíteni. Ezzel a műtrágyák használatát kiválthatjuk. Az ilyen talajoknak visszaáll a természetes élete, víztartó képessége, a benne lévő növények sokkal ellenállóbbakká válnak. Kevésbé lesznek érzékenyek a szárazságra és betegségekre.  Az innen betakarított zöldség-gyümölcs vitamintartalma sokkal magasabb, íze pedig aromásabb, mint a műtrágyázottaké.

Második a zöldtrágyanövények, mulcsozó anyagok beásása utáni nitrogénigény kielégítése. Itt szerves trágyát tudunk kiváltani a készítmény használatával.

Harmadik a komposztálás. Ez a termék rendkívüli módon megnöveli a hatékonyságot, gyorsítja a folyamatokat. A forgatás el is hagyható és elég egy-egy nagyobb adag friss szerves anyag bekerülésekor beöntözni vele a komposzthalmot.

Miben más, mint a többi hasonló termék?

Nagyon kevés olyan mikrobiális készítmény létezik, melyben a baktériumok mellett ligninbontó gombák is jelen vannak, pedig ez a tökéletes lebontó folyamatok feltétele. Már a tárolás folyamán be kell tartani az előírásokat, különös tekintettel az eltarthatóság idejére, a hő és a napsugárzás hatásaira, hiszen a komplexben élő talajbaktériumok nagyon érzékenyek az UV sugárzásra.

Felhasználáskor kb. 20-szoros hígítást használjunk! Növényekkel erősen borított felületeken (pl: gyep) egyszerű beöntözést alkalmazzunk (pl a nemezes rész lebontására), tiszta talajfelszín esetén viszont sekély kapálással dolgozzuk is be, mert az UV sugárzás elpusztítja. Mindig késő délutáni, vagy esti órákban juttassuk ki!

Alapvetően a biokertészeti “élő tápanyag” kialakításának egyik fő eszköze. A biogazdálkodásban a cél, egy olyan komplex tápanyag létrehozása, melyben összekomposztáljuk a növényi hulladékokat, állati trágyával és speciális baktériumokkal, majd ezt juttatjuk ki évente egyszer a talajba. Lehet forgatással, vagy forgatás nélküli gazdálkodásban, mulccsal takarva.

Összettételéről és hatásmechanizmusáról itt talál többet:

Natur Terra működése

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.