Natur Vita 1l

Natur Vita 1l

2 340 Ft

Algás készítmény a természetes növekedés serkentésért, termésnövelésért

és immunrendszerért.

26 készleten

Cikkszám: KG-NATURVITA-ABF-098.
Kategóriák: , .
Tömeg 1 kg
Bio besorolás

csomagolás

Hatóanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Natur Vita 1L bio tápanyag

A Natur Vita bio tápanyag olyan növénykondicionáló, amely alkalmas a növekedés serkentésére, termésnövelésre és az immunrendszer erősítésére.

Környezetbarát, tápelemekkel dúsított növénykondícionáló algakészítmény korszerű tápanyag-gazdálkodáshoz. Egyedülálló összetételénél fogva alkalmas levéltrágyázásra hagyományos, illetve biotermesztésben egyaránt. Hatására a növények kelési, eredési és növekedési esélyei javulnak, segíti a fiatal növények gyökérfejlődését, a zöldtömeg megnő.

A Natur Vita a növények számára azonnal felvehető és beépíthető formában és ugyanakkor optimális arányban tartalmaz bio-tápanyagokat és minden olyan mezo- és mikroelemeket, amire a növényeknek a fejlődésük során szükségük van. A vitaminok közül a Natur Vita-ban a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamintartalom számottevő, de tartalmaz folsavat és biotint is.

Felhasználásra ajánlott mennyiség:

Szőlőültetvényekben 200 – 300 g/ha mennyiségben, 5 mm-es bogyók állapotában, majd a fürtzáródás végén, a növényvédő szeres kezelésekkel egy menetben kipermetezve;
kukoricában 200 – 500 g/ha mennyiségben, 5-7 leveles állapotban, majd címerhányás kezdetén, a növényvédő szeres kezelésekkel egy menetben kipermetezve.
Kijuttatás feltételei:
szélcsendes időben;
10 – 20°C, erős napsütéstől mentes időszakban.

Kijuttatás módja:

50 – 100 liter vízzel homogén szuszpenziót képezve kell kipermetezni. Permetezéses kijuttatása beilleszthető a szokásos növényvédelmi technológiákba. Felhasználása kiemelten javasolható kukorica és szőlő kultúrákban. Alkalmazásával a hiánybetegségek kialakulása megelőzhető. Fokozza a növény szárazság- és hidegtűrő képességét, a termény eltarthatóságát, a sejtek növekedését.
Tárolási körülmények, eltarthatóság:
Hűvös, de fagymentes, száraz, fedett helyen, eredeti zárt csomagolásban. Ilyen körülmények között eltarthatósága 1 év.

Segíti, fokozza a gyökerek növekedését.
A növény stressz-helyzeteinek a túlélését javítja.
Fokozza a sejtek növekedését.
Előnyös az alkalmazása a növények rezisztenciájának, rovarkártevők elleni ellenállóságának fokozására.
Permetezéses kijuttatása beilleszthető a szokásos növényvédelmi technológiákba.
A termékben a sejtfalak feltárása miatt az oldat növényi hormonokat tartalmaz.
A növekedési hormon auxin a gyökérképződést és a sejtnövekedést, így a növények növekedését serkenti.
A citokininek a sejtosztódásban és -növekedésben, -fejlődésben vesznek részt, ami a terméshozamok növekedésével jár.
Kiemelten javasolható kukorica kultúrákban (siló, szemes, csemege) ötleveles állapotban és címerhányáskor, illetve szőlőkultúrákban hajtásnövekedés és virágzás kezdetekor.

Nem mérgező, nem éghető, nem robbanás veszélyes anyag, használata nem jelent semmiféle veszélyt sem az emberekre, sem az állatokra, sem a környezetre.

Bio-Gazdabolt ajánlásával:

Minden permetszerhez keverhető kis mennyiségben (kivéve a Prosilicon). Érdemes nem magában, hanem keverve alkalmazni. Hőségriadó idején és légköri aszályban ne használjuk!

Kiskerti használatnál a keverési arány 10 liter vízhez 50 ml.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.