NeemAzal 50ml

NeemAzal 50ml

4 250 Ft

Nagyágyú a biológiai rovarvédelemben.

A TERMÉK CSAK TELEPHELYEN VEHETŐ ÁT!

65 készleten

Cikkszám: KG-NEEMAZAL50-BIOC-211.
Tömeg 0,08 kg
Bio besorolás

Hatóanyag

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

NeemAzal 50 ml

A NEEM-AZAL (biológiai rovarölő szer) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható. A NeemAzal (biológiai rovarölő szer) alkalmas a fitofág poloskák, közöttük betelepülő fajok (afrikai vándorpoloska, márványpoloska), levélbogarak (burgonyabogár, kukoricabogár), üvegházi molytetű, fitofág atkák és tripszek elleni biológiai védekezésre. Emberi egészségre teljesen ártalmatlan.

Kizárólag rovarokra hat oly módon, hogy a vele kezelt növényt el kell fogyasztania, ami a bélrendszerében átalakul egy speciális, azt károsító anyaggá. A ragadozó rovarokra helyes használatnál nem hat. Amennyiben virágra kerül, úgy a virágporral a beporzó rovarok és azok a ragadozó rovarok, amelyeknek alternatív tápláléka a virágpor elpusztulnak tőle. Hatóanyaga kimutatható.

Keverhető minden nem olajos és nem élő készítményünkkel. Narancsolajjal keverve erősen perzselő hatású. A biológiai növényvédelemben használatos élő szervezeteket (pl.: baktériumok, gombák) befojtja, ezért ne keverjük. A kártevők táplálkozását blokkoló, vedlésgátló és rovartermékenységet csökkentő hatású rovarölő szer

Hatóanyag: azadirachtin – A trópusi neem fa magjának kivonata. Hivatalosan hazánkban felhasználható: almában levélaknázó molyok, hajtatott paradicsomban üvegházi liszteske ellen, valamint vadgesztenyén a vadgesztenyelevél-aknázómoly ellen, közterületen is. Más országokban sokkal szélesebb az engedélyezési köre biogazdaságokban.

Dózis: – alma: 3 l/ha 50 %-os gyümölcsméretig használható – hajtatott paradicsom: 2,5 l/ha a termésfejlődés időszakáig használható – vadgesztenye: 3 l/ha A NEEM-AZAL (biológiai rovarölő szer) hatását a helyileg felszívódó tulajdonságának köszönheti, hosszú hatástartammal. A rejtett életmódú kártevők ellen is jó eredményeket ér el. Kiváló rezisztencia törő tulajdonságát egyedi hatásmechanizmusa biztosítja. A hasznos élő szervezetek közül a katicabogarakat, ragadozó atkákat, fürkészdarazsakat nem károsítja. A ragadozó poloska lárvákra és a zengőlegyekre a NEEM-AZAL (biológiai rovarölő szer) közepesen veszélyes, amennyiben virágporra jut! Tilos virágzó növényre permetezni! A NEEM-AZALT ne keverjük más olajos készítménnyel! Fényre érzékeny termék, ezért ajánlott a kora hajnali és a késő délutáni – esti permetezés!

Tárolás: Eredeti zárt csomagolásban száraz, hűvös (5-15 °C) helyen, szabályos növényvédő szer raktárban. 20 °C feletti tárolás során a készítmény hatóanyaga gyorsan bomlásnak indulhat, ami rontja a készítmény hatékonyságát.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Hajtatott paradicsomban 1 nap, Almában 0 nap.