Nefelejcs

Nefelejcs

550 Ft

Árnyékos kertek évelő virága. Hasznos rovarok tápláléka és búvóhelye.

Elfogyott

Cikkszám: CS-NEFELEJCS-GAB-094.
Kategóriák: , .

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Nefelejcs bio palánta

A nefelejcs április végén, május elején nyílik a kertekben, tehát a hagymás növényekkel egy időben, vagy egy kicsit utánuk. Virágzási ideje 2-3 hét.

Nem igényel különösebben nagy odafigyelést a gondozása, ugyanakkor, mivel mocsári növényről van szó, leginkább páradús, nedves területeken szaporodik igazán gyorsan.

Talaj tekintetében a tápanyagdús, humuszos talajban fejlődik a legszebben.

Leginkább a félárnyékos helyeket szereti, de ha napos helyre kerül, akkor alkalmazkodóképes, és ott is szépen fejlődik.

Mivel eredetileg mocsári növény, ezért a vízigénye magas, különösen a meleg és száraz nyári és tavaszi napokon, de időjárástól függetlenül is rendszeres öntözést igényel.

Elszórt magjai kihajtanak, és bár csak két évig él a növény, folyton újraveti saját magát.

Elvirágzás után a virágszárakat célszerű tőből eltávolítani, hogy a tőlevelek szebben fejlődhessenek.

Mivel könnyen szaporodik, és nagy terülteket hódít meg magának, ezért a felesleges növényeket célszerű eltávolítani, átültetni. Ezt könnyedén megtehetjük, mert a nefelejcs nem érzékeny a bolygatásra. Az áttelepítésre az ősz a legalkalmasabb, mert tavasszal nagy a kiszáradás veszélye az áttelepített növényeknél

A nefelejcs kétéves növény. Bár már az első évben kihajt, virágokat csak a második évben hoz.

Betegségekkel és kártevőkkel szemben meglehetősen ellenálló növény.

 

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.