Nematop (5 milliós)

Nematop (5 milliós)

1 850 Ft

Cserebogár pajor elleni bio készítmény. Kis kiszerelés 10m2 

Elfogyott

Cikkszám: KG-NEMATOP-5-BIOC-020.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Nematop cserebogár pajor elleni bio rovarölő készítmény kis kiszerelés 10m2-re 

A Nematop cserebogár pajor elleni bio rovarölő készítmény a leghatékonyabb cserebogár pajorok elleni szer. Gyepek foltszerű pusztulásakor és a fiatal gyümölcsfák gyökerének pusztulásakor EZ A MEGOLDÁS!!! Erősen hűtött, érzékeny készítmény, ezért vagy telephelyen átvehető, vagy speciális hűtött, express szállítással rendelhető. Telephelyi átvételnél kérjük hozzon kis méretű hűtőtáskát és jégakkut! 100 m2 károsított felületre ajánljuk. Hivatalos leírás: A Nematop bio rovarölő rovarölő szer, amely Heterorhabditis bacteriophora fonálférgeket tartalmaz. Ezek a speciális rovarpatogén fonálférgek a bogarak talajban lévő lárváit és bábjait aktívan keresik és megfertőzik. A fertőzést követő második-harmadik napon a bogárlárva elpusztul. Az elpusztult lárvát pedig több ezer új fonálféreg hagyja el, melyek újabb lárvát kezdenek keresni. A védekezést az első károsított növények észlelésekor vagy a fiatal lárvák megjelenésekor kell elkezdeni. A készítmény alkalmazásának előfeltételei a nedves talaj és a 12-30 °C közötti talajhőmérséklet. A kezelést követően fél órán belül meg kell öntözni a területet majd az optimális hatás elérése érdekében 3-4 héten keresztül nedvesen kell azt tartani. A szükséges fonálféreg mennyiség 0,5 millió /m2. Kijuttatható a talajra permetezve, öntözőrendszeren keresztül, kézi permetezővel illetve locsolókannával is. Valamint felhasználható palánták áztatásos kezelésére is (5 millió fonálféreg / 10l víz ). A kijuttatást célszerű az esti órákban végezni. A Nematop-ot a talaj felforrósodása előtt az áttelelő lárvák ellen lehet alkalmazni. Egy második kezelés javasolt július végétől szeptember közepéig a nyár elején lerakott petékből fejlődő lárvák ellen. A termék 4-12 °C között tárolható, csak közvetlenül a felhasználás előtt lehet felnyitni a csomagot és annak teljes tartalmát fel kell használni.

SZÉKELY GYÖNGYVÉR ajánlásával:

Elsőként győződjünk meg róla, hogy valóban cserebogár pajorok okozzák a pusztítást! Gyümölcsös esetén érdemes próbagödröt ásni, ez egy 50x50x50 cm-es gödör, amelynél 2. vagy annál több pajor észlelése már fertőzöttnek számít.  Gyepnél az elhalt foltokról emeljük fel a gyepszőnyeget és kissé ássunk alá, ha több kicsi (4-6 mm) pajort találunk, akkor erre a készítményre van szükség. A Nematop bio rovarölő használatát talajhőmérséklet függvényében kell meghatározni! Egy homoktalaj az ország déli részében már március közepén is elérheti a szükséges 12 celsius fokot, míg egy kötött talajú Nógrádi völgyben lehet hogy csak május végén. Nyáron a 30 fokos maximum, ősszel pedig a 12 fokos minimum is máskor érkezik el, ezért mérjük meg a talaj hőmérsékletét! Mindenképpen szórófejes öntözőkannát javasolunk a kijuttatáshoz, mert a permetező szűrője kiszűrheti a fonalférgeket a vízből, a tápoldatos öntözőszalag lyuka pedig akár túl kicsi is lehet ahhoz, hogy átjussanak. Természetesen a nagyobb felületű kijuttatásnál jobban meg kell vizsgálni ezeket a lehetőségeket, de itt is igaz a mondás “minél egyszerűbb, annál biztosabb”. ARTIS-al nem használható egy területen ugyanabban a szezonban!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.