Niesluchowski

Niesluchowski

3 990 Ft

A legfinomabb ízű, rezisztens, piros egres.

5 készleten

Cikkszám: KONTCSER-EGRES-JAR-033.
Kategóriák: , .

A Niesluchowski egres cserje ukrán fajta.

Nagyon korán érik és fantasztikusan finom az íze. Bogyói vörösek, értével egészen sötétek lesznek.

Tömeg 4 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Niesluchowski konténeres egres cserje

A Niesluchowski egres cserje lengyel fajta. Nagyon korán érik és fantasztikusan finom az íze. Kissé a trópusi gyümölcsök aromáját idézi. Bogyói vörösek, értével egészen sötétek lesznek, de nem potyognak. Már június közepén szedhető.

Nagy gyümölcsméretű fajta. 6-8g egy bogyó. Korai érésű, bőtermő fajta, egy bokor 4-6 kg termést is adhat.  Íze az érési folyamat alatt jelentős változáson megy keresztül. Eleinte erősen savas, amely a napsütés hatására szinte teljesen átalakul, hihetetlenül édes és finom lesz, amely túléretten sem potyog.

Felálló bokor habitusú és betegségeknek nagyban ellenálló, az amerikai lisztharmatra rezisztens. Biotermesztésre különösen javasolt fajta.

A köszméte bokor tüskés, ívelő ágainak köszönhetően a magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Hajlamos a besűrűsödésre, ezért metszeni kell. Tulajdonképpen néhány vezérágat meghagyunk, de a közepét megritkítjuk, hogy jól beérjenek a gyümölcsök. Ez a fajta csak közepes növekedésű, ezért erős metszést nem kíván.

Bírja az erős napot, nem ég meg.

Bimbói az egy éves oldalágakon és az idősebb vesszők rövid ágacskáin vannak. Virágai öntermékenyek.

A Niesluchowski egres cserje BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

Közismert kártevői: levéltetvek, takácsatkák, pajzstetvek, sodrómolyok, üvegszárnyú ribiszkelepke. Ezekre a NeemAzal hatékony megoldást kínál.

A fajt leginkább sújtó Amerikai lisztharmatra ez a fajta rezisztens.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve. Természetesen telepítéskor nagyobb adag trágyát tegyünk a gödörbe. Erre az Orgevit trágyánkat javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.