NuMex Suave Red

NuMex Suave Red

1 590 Ft

Igazi chili aroma, amely nem csíp.

13 készleten

Cikkszám: BioV-CHILI-RSpa44.

A NuMex Sauve Red chili paprika bio vetőmag kb. 90 cm magas bokrot nevel, gyönyörű, fényes piros termésekkel. Csípősségi foka: 1.

NuMex Suave Red termékről 1 értékelés

Baranyi Gábor

Mindenkinek Csodás napot🙏🤗😇 idén ültettük először, valóban nem csíp és valóban tudja a habanerós íz és illatvilágot. Egyesek szerint tehéntőgy szag, mások szerint kecskeszag, sokaknak igazi habanero illat és íz. Chiliszószok ízfokozására és csípősség hígítására fogom használni más chilikkel együtt. Minden jót mindenkinek🤗🙏🌱

Értékelje!

NuMex Suave Red chili paprika bio vetőmag

A NuMex Sauve Red chili paprika bio vetőmag nagyban eltér a Habanero chilitől. A Habanero azért annyira közkedvelt, mert különlegesen finom, gyümölcsös íze van. Iszonyú csípős, ezért még kimagozva sem élvezheti mindenki, csak aki szereti az erőset. A NuMex Suave Red a megoldás mindazoknak, akik a fantasztikus ízt enyhe változatban szeretnék élvezni: ez a fajta maximum az 1-es fokozatot éri el a 10-es skálán (a Habanero Tropical Red pl. 10-es). A fajtát Új-Mexikóban nemesítették, a Chili Pepper Institut-nak lehet hálás mindenki, aki nem bírja a csípőset. Kb. 90 cm magas bokrot nevel, gyönyörű, fényes piros termésekkel. A chilik érési ideje kb. 75 nap.

Tipp: bazsalikommal ültetve minden chili szebben fejlődik!

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március első fele

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 20 mag

Ezermagtömeg: 4,83g

A numex suave red CHILI BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Növényeink védelme Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel, Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel és WETCIT narancsolajos készítményünkkel teljesen megoldható.

Már a NuMex Sauve Red chili paprika bio vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

PROSILICON-os permetezést a lisztharmat és a bakteriális betegségek ellen kell beiktatni. A lisztharmatot erősen lúgos ph-ja miatt képes megelőzni és elpusztítani, a baktériumos betegségek elleni hatékonyságát pedig a speciális szilikátok bőrszövetbe épülésével, annak erősítésével képes elérni. Ez utóbbi miatt csökkenti a poloskák okozta szívogatás mértékét is.

Levéltetvek megjelenése esetén WETCIT-el permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken!

Egyes években komoly károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a NuMex Sauve Red chili paprikákat. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal. Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.