Nyári csíkos borízű

Nyári csíkos borízű

3 500 Ft

Savanykás, borízű, nyári alma. Kitűnő gyümölcslé, almaecet és cider alapanyag.

Elfogyott

Cikkszám: SZGY-NYARI-CSIKOS-BORIZU-ALMA-FAR013.
Kategóriák: , .

A Nyári csíkos borízű alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány régi, hagyományos, magyar fajta.

Gyümölcse savanyú, kifejezetten borízű.

Tömeg 1 kg
Bio besorolás

csomagolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Nyári csíkos borízű alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

A Nyári csíkos borízű alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány régi, hagyományos, magyar fajta. Rendkívül ellenálló, klímára és talajra is igénytelen. Kevés kártevő és kórokozó támadja. Erős növekedésű, nagy fát nevel. A metszést nem szereti.

Nyári-őszi alma. Július végétől, ősz közepéig szedhető, nem való tárolásra.

Gyümölcse savanyú, kifejezetten borízű, karakteres régi alma. Közepes méretű (50-55 mm). Termése alakra és méretre is kissé heterogén. Gömbölyű, erősen csíkozott, leveses, különleges borízű. Héja sárga, pirossal mosott a napsütötte oldalán. Húsa sárgásfehér, roppanós, lédús, íze savanyú.

Felhasználás: Gyümölcslének, almaecetnek, Cidernek és aszalásra kitűnő.

A nyári csíkos borízű alma biokerti növényvédelme:

Az általunk forgalmazott almafák nem fogékonyak a gombás, bakteriális és vírusos fertőzésekre. Ez azt jelenti, hogy az átlagos ellenálló képességük jóval nagyobb, mint a többi almafáé. Ennek ellenére bizonyos kártevők és kórokozók ezeknél is megjelenhetnek.

Leggyakoribb kártevő, az almamoly. Ellene védekezni kell, aminek elsődleges oka nem is az alma “kukacossága” amelyet a molyok hernyói okoznak, hanem az általuk ejtett seben keresztül befertőző monília. Az almafáknál elsődlegesen a gyümölcsmonília jelentkezik, ami ugyan nem jár hajtáselhalással és fapusztulással, de kevés idegesítőbb dolog van, mint az érés kezdetekor, tömegesen lerohadó termés.

A védekezés immár csak petefürkészekkel is megoldható, de a teljes biztonsághoz érdemes az első petefürkész kapszula kihelyezése előtt egy Dipel, bakteriális készítménnyel permetezést beiktatni.

A monília elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket.

Tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjuk narancsolajos készítmény (Wetcit) és beteg fák esetén bioban engedélyezett réz hatóanyagú készítményt (Cuproxat). Utána virágzáskor fertőtlenítsük a talajt Trifender Pro gombaölő gomba készítménnyel.

Polyversum gombaölő gombával pedig kétszer, egyszer nyár elején, egyszer pedig a gyümölcsérés kezdetén permetezzünk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.