Nyári viola színkeverék

Nyári viola színkeverék

290 Ft

Illatával csalogatja a beporzókat.

Elfogyott

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Nyári viola színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

Igen mutatós. illatos dísznövény, mely a mediterrán térségből származik. Hazájában a Földközi-tenger vidékein félcserjeként fejlődik.

Illata, látványa is egyik legszebb az egynyári virágok között. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb virág egész Európa területén. Nagy hagyománynak örvend már a tizenhatodik század óta. Hosszú virágfürtjei igen változatos színben pompáznak a tavasz végétől egészen a nyár közepéig

A nyári viola kétnyári növény, de vannak olyan fajok is, amelyekmár abban az évben virágoznak, melyben elvetettük a magokat. Hazánkban a szélsőséges időjárási viszonyok miatt célszerűbb az egynyári változatokat ültetni.

Felálló szárain helyezkednek el körben a telt vagy egyszerű virágok.  A növényen a levelek alakja hosszúkás, lekerekített végű, melyeknek a színe zöldesszürke, de inkább szürke. A növény magassága harminc-negyven centiméter.

Legszebb virágzást január-februári palántanvelésből kapunk. Később melegágyba vagy fűtött fólia alá, március végén – április elején már szabadföldbe is vethető. A növényházi vetés már áprilistól virágzani kezd.

A nyári viola kevés gondozást igénylő növény, nem válogatós a talajban, lényeg, hogy ahova ültetjük, jól áteressze a vizet, mert a pangó víz elpusztíthatja.

Átlagos a vízigénye, öntözni csak a nagy szárazság idején szükséges akkor is mérsékelten.

Fényigénye nagy, ezért napos hely helyre ültessük. Időnként a gyomlálást és a talaj lazítását végezzük el a környezetében és a tövénél, meghálálja a szebb, mutatósabb virágokkal.

Vágott virágként alkalmazva számolni kell azzal, hogy nem tartós a virágzás, gyorsan elhervad. Az elszáradt virágok eltávolításával, újabb virágok megjelenését elő tudjuk segíteni, meghosszabbítva a virágzást.

A nyári viola sok színben hozza kellemes illatot árasztó virágait. A virágok színe lehet, fehér, lila sárga, rózsaszín és piros.

Biokertekben elsősorban illatával vonzza be a beporzókat.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: február-április

Virágzási idő: május-augusztus

Térállás: 20×20 cm.

Tartalom: 0,5g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.