Olajretek 1 kg

Olajretek 1 kg

2 900 Ft

A legjobb talajlazító zöldtrágya.

9 készleten

Cikkszám: VegyszmV-OLAJRETEK-RD280.

Az Olajretek vegyszermentes vetőmag nagy zöld-, és gyökértömeget adó, kiváló szerves anyag pótló zöldtrágya növény. Gyomelnyomó, talajlazító.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Olajretek vegyszermentes zöldtrágya vetőmag 1 kg

Az Olajretek vegyszermentes vetőmag magját biogazdálkodásban elsősorban zöldtrágya növényként termesztik.

A forgatás nélküli művelés alapvető gyomelnyomó, talajlazító növénye.

Nagy zöld-, és gyökértömeget adó, kiváló szerves anyag pótló zöldtrágyanövény.

Mélyre hatoló, erős gyökérzete lazítja a talajt, valamint gyéríti a fonálférgeket.

Nem igényes semmire, minden talajtípuson és környezetben kitűnően érzi magát.

Figyelem: ha földibolha-veszély áll fenn, akkor csak a késő őszi vetést alkalmazzuk, mert ők az olajretket is szeretik. A földibolhák megjelenése esetén azonnal vágjuk ki és dolgozzuk be a talajba.

Vetés szabadföldbe: március-szeptember vége

Tartalom: 1 kg

VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉG VETŐMAGOK

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!  

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.