Olajretek 1 kg

Cikkszám: VegyszmV-OLAJRETEK-RD280.

Olajretek 1 kg

1 970 Ft

A legjobb talajlazító zöldtrágya.

10 készleten

Tömeg 1 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Olajretek vegyszermentes vetőmag 1 kg

Olajretek vegyszermentes vetőmag magját takarmánynövényként valamint zöldtrágya növényként termesztik.

Nagy zöld-, és gyökértömeget adó, kiváló szerves anyag pótló zöldtrágyanövény.

Mélyre hatoló, erős gyökérzete lazítja a talajt, valamint gyéríti a cisztaképző fonálféreg számát.

Kedvezőtlenebb talaj- és éghajlati viszonyok között is megfelelően fejlődik

Figyelem: ha földibolha-veszély áll fenn, akkor csak a késő őszi vetést alkalmazzuk, mert ők az olajretket is szeretik. A földibolhák megjelenése esetén azonnal vágjuk ki és dolgozzuk be a talajba.

Vetés szabadföldbe: március-szeptember vége

Tartalom: 1 kg

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.