Olina Reinsaat Selection

Olina Reinsaat Selection

1 590 Ft

A ReinSaat saját, biodinamikus nemesítésű szuperédes, ellenálló sárgarépája.

33 készleten

Cikkszám: BioV-SARGARÉPA-RSmö23.

A Nanti 2 / ReinSaat Selection sárgarépa bio vetőmag termése hosszúkás, tompa végű, nincs zöldválla.

Intenzív narancssárga színű. Középkorai.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

OLINA / ReinSaat Selection sárgarépa bio vetőmag

OLINA / ReinSaat Selection sárgarépa bio vetőmag kiemelkedően egyenletes termésű sárgarépafajta. A termés hosszúkás, tompa végű, nincs zöldválla. Intenzív narancssárga színű, belső tulajdonságai kiemelkedőek. A ReinSaat saját OLINA szelekciója, kifejezetten betegségekre. Az Olina / ReinSaat Selection sárgarépa  középkorai tenyészidejű. Másodvetésre és tél alá vetésre is alkalmas, a gyökér henger alakú, tompa végű, 16-18 cm hosszú, intenzív vörös színű, kiváló minőségű, nagyon édes. Főként friss fogyasztásra alkalmas, de későbbi vetéssel tárolható is. Termesztés szempontjából minden gyökérzöldség a porhanyós, inkább homokos talajokat kedveli. Ezekben nem ütköznek akadályba növekedésük közben, ezért nem nőnek “több lábú” répák. A sárgarépa a bio-táplálkozás egyik legfontosabb zöldsége. Serkenti az emésztést, mivel a rostanyagok a bélben megduzzadnak és aktiváló energiát fejtenek ki a nyálkahártyára. A termesztett sárgarépa kb. 88% vizet, 7% cukrot, 1% fehérjét, 1% rostot, 1% hamut és 0,2% zsírt tartalmaz. A zöldség íze főként a glutaminsavnak és a többi szabad aminosavnak köszönhető. Narancssárga színének okozója a β-karotin, ez részben átalakul A-vitaminná az emberi szervezetben. A sárgarépa gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban. Az egyik első nyugati fajtát a 17. században Hollandiában nemesítették, ezekből származnak a Nantes répák is. Vetés szabadföldbe: március második fele-június végéig Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig Tartalom: kb. 2,5 g mag Ezermagtömeg: 1,43 g

OLINA /ReinSaat Selection sárgarépa biológiai növényvédelme

A Nanti 2 / ReinSaat Selection sárgarépa legfőbb károsítója a répalégy, melynek lárvája okozza a “kukacos” répát. Legjobb megoldás a hagymával vegyes telepítés, ugyanis a répalégy utálja a hagyma szagát, a hagymalégy pedig a répáét, ami egy kölcsönös pozitív hatást jelent a két növényfaj számára. Létezik egy olyan rovarölő gomba, amely képes a répalégy talajlakó formáit elpusztítani, ez az ARTIS Pro. Ugyancsak gyakoriak a gyökértetvek és más kisebb talajlakó kártevők, amelyek ellen szintén hatékony ez a készítmény. Levéltetvek is megtámadhatják a Nanti 2 / ReinSaat Selection sárgarépa zöldjét, melyek ellen egy olyan narancsolajos készítményt ajánlunk, amely az esetlegesen előforduló lisztharmatot is megszünteti. Ez a narancsolajos készítmény a WETCIT A sárgarépa a tápanyagot meghálálja, de képes nitrátokat betárolni, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (ORGEVIT) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba. Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre. A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük. Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket. Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.