Onward 500g

Onward 500g

820 Ft

Fuzáriumra rezisztens, bőtermő, késői fajta.

34 készleten

Cikkszám: VegyszmV-ZOLDBORSO-RD369.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Onward velőborsó vegyszermentes zöldség vetőmag

Az Onward velőborsó vegyszermentes zöldség vetőmag a legbőtermőbb borsónk. Viszonylag kései velőborsó, március végétől május végéig vethető.

Kifejezetten bőtermő, igen nagy szemű fajta. Hüvelye nagy, széles, egyenes, lekerekített végű  7-8 db mag van benne, amelyek sötétzöldek, 10-11 mm átmérőjűek. Könnyen kifejthető. Koncentráltan érő fajta, így egyszerre sokat tudunk szedni. Eltevésre ideális.

A növény 60-90 cm magas, erős szárral. Szilárdsága ellenére támasztékot kíván.

Nagy igényű talajminőségre, tápanyagra, vízre, de hatalmas termést ad. Friss fogyasztásraés  házi fagyasztásra is kitűnő.

Fagyra érzékeny, ne vessük túl korán, őszi vetésre nem alkalmas. Javasolt sortávolság 25-30 cm. 25 magot vessünk méterenként kb. 3 cm mélyre.
Vetőmagszükséglet: 150-250g/10 m2 .

Fusarium oxysporum szemben rezisztens.

Vetés szabadföldbe: március második fele-május első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-július második feléig

Tartalom: 250g

Ezermagtömeg: 290-310 g

A velőborsó biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni  AlgilBio-val.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális rothadás ellen AMAZON készítményünk nyújt védelmet.

Késői, vagy őszi termesztés esetén a borsókat akácmoly és gyapottok bagolylepke ellen is szükséges lehet megvédeni.

Erre a DIPEL bakteriális permetszer, vagy lepkehernyók elleni petefürkészeink alkalmasak.

Kihelyezésükről tekintse meg az alábbi videót:

PETEFÜRKÉSZEK KIHELYEZÉSE

Vegyszermentes vetőmagok

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.